in

Ambasadorul Marii Britanii în România, vizită în Bucovina. Flutur: „Am discutat despre dezvoltarea parcului industrial”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell. Acesta se află în vizită în Bucovina împreună cu familia sa.

„Am discutat despre dezvoltarea Parcului industrial Bucovina 1, din apropierea Aeroportului Suceava, pe care îl dezvoltăm în prezent și am solicitat întâlniri cu oameni de afaceri britanici interesați de a investi în acest parc. Mai mult, am prezentat oportunitatea Universității Suceava care pregătește specialiști în IT și ingineri, domenii de interes pentru potențialii investitori britanici”, a spus Gheorghe Flutur după discuții.

Președintele Consiliului Județean Suceava a adăugat că a discutat cu ambasadorul Marii Britanii și despre cursele de avion Suceava – Londra, și retur, precizând că acestea au un grad de încărcare de peste 96%. Flutur a propus și dezvoltarea de noi curse spre Marea Britanie, respectiv spre Liverpool.

Gheorghe Flutur a mai precizat că a discutat şi despre o viitoare colaborare în domeniul turismului, adresându-i o invitație ambasadorului de a veni cu un grup la Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” care se desfășoară la mijlocul lunii august în Cetatea de Scaun a Sucevei, dar și că vor fi realizate acțiuni de promovare a Bucovinei în Marea Britanie.

Paul Brummell a vizitat mănăstirile Putna, Sucevița, Voroneţ şi Humorului și a plantat un copac la Mănăstirea Humorului, alături de președintele CJC, Gheorghe Flutur.

Brummell a vizitat și un atelier de încondeiat ouă și de sculpturi în lemn de la Mănăstirea Humorului.

Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit și cu membrii clubului local de rugby din Gura Humorului, unde copiii care provin din familii nevoiașe primesc burse, după care a asistat la un meci cu balonul oval.

Sursa: Monitorul de Suceava

Întâlnire Dăncilă – Brummell, pe tema protecției drepturilor românilor din Marea Britanie după Brexit

Chiriaș în casa groazei din Edgware: „I-am spus proprietarului să repare centrala, dar nu a venit”

Avertisment: Mii ce cetățeni UE riscă să își piardă statutul legal în Marea Britanie după Brexit