in

Autoturisme date în urmărire în Marea Britanie, descoperite în România

Două autoturisme căutate în Marea Britanie au fost găsite în România, unul în județul Bihor, altul în Județul Brăila. Valoarea mașinilor depășește 70.000 de lire sterline.

Unul a fost descoperit de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș. Este vorba despre un autoturism marca Jeep Wrangler, în valoare de aproximativ 40.000 euro, căutat de autoritățile din Marea Britanie și care se afla pe platforma unui șofer român.

Pe 11 februarie, la ora 00.16, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul român Dumitru U., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în judeţul Suceava, conducând automarfarul marca Mercedes Actros, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Bihor.

Șoferul transporta pe platformă un autoturism marca Jeep Wrangler, an de fabricație 2016, înmatriculat în Marea Britanie.

În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul figura ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în data de 18 decembrie 2017.

Conducătorul auto a declarat că urma să transporte autoturismul în România, în judeţul Cluj și nu avea cunoştinţă că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 40.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș până la finalizarea cercetărilor.

Un al doilea autoturism de lux căutat în Marea Britanie a fost descoperit de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brăila. Aceștia au depistat un cetățean român, la volanul unui autoturism marca Mercedes S350 L SE Line Bluetec.

Mașina figura ca fiind căutată pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Marea Britanie.

Autoturismul, înmatriculat in România, era condus de cetățeanul român I.A., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Brăila.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat ca autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Marea Britanie.

Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză aparține unei firme de leasing din Marea Britanie, iar I.A. nu a mai efectuat plățile către societatea de leasing începând cu luna septembrie 2017 și acesta nu avea dreptul sa vândă autoturismul sau să părăsească teritoriul Marii Britanii fără acordul societății.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat ca autoturismul îi aparține deoarece l-a cumpărat în leasing din Marea Britanie, în luna martie a anului 2016.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 35.000 de lire sterline, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar polițiștii de frontiera efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere.

Un autoturism furat din Marea Britanie a apărut în Mangalia. Bărbat cercetat pentru tăinuire

Poliția din Plymouth recrutează vorbitori de limba română. Vezi ce posturi sunt scoase la concurs și care sunt cerințele

VIDEO, imagini spectaculoase – Românii care au speriat Anglia. Au dat spargere după spargere. Vizate, magazinele de bijuterii