in

Banca Mondială: A crescut suma trimisă în țară de românii din străinătate

Românii din străinătate au trimis în țară 4,9 miliarde de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale, transmise de AFP.

După trei ani de declin consecutiv, remitenţele trimise către Europa şi Asia Centrală (ECA) au crescut cu 20,9% anul trecut, cele mai mari transferuri de bani în regiune fiind către Rusia (opt miliarde de dolari), Ucraina (7,9 miliarde de dolari) şi România (4,9 miliarde de dolari), potrivit unui raport publicat luni de Banca Mondială (BM).

Creşterea remitenţelor s-a datorat aprecierii euro şi a rublei faţă de dolar, avansului economic solid şi perspectivelor de angajare în ţările în care lucrează cei care trimit bani în Europa şi Asia Centrală, se arată în raport.

Perspectivele pentru 2018 – 2019 sunt pozitive, dar creşterea nivelului remitenţelor ar urma să fie moderată, în urma stabilizării creşterii PIB-ului în zona euro, Rusia şi Kazahstan. Cursul de schimb rublă – dolar rămâne un factor crucial, care influenţează perspectiva, apreciază BM.Anul trecut, cei 266 de milioane de migranţi au trimis către ţările emergente şi în curs de dezvoltare o sumă record: 466 de miliarde de dolari, după trei ani de declin, datorită accelerării creşterii economiei globale, se arată în raport. Pentru acest an se previzionează tot o sumă record: 485 de miliarde de dolari.

Ţările cu cele mai mari transferuri de bani în 2017 au fost India (69 miliarde de dolari), China (64 miliarde de dolari), Filipine (33 miliarde de dolari), Mexic (31 miliarde de dolari), Nigeria (22 miliarde de dolari) şi Egipt (20 miliarde de dolari).

Cele mai mari ieşiri au fost din SUA (67 miliarde de dolari) şi Arabia Saudită (38 miliarde de dolari).

Tu cum trimiţi bani în ţară? Vrei să înveţi un mod simplu şi rapid?

Cel mai mare „investitor” este în criză. Românii din străinătate trimit mai puțini bani în țară

Cel mai mare „investitor” este în criză. Românii din străinătate trimit mai puțini bani în țară

Londra. Parlamentarii vor să închidă spălătoriile auto care încalcă legea. Mulți dintre angajați sunt români

VIDEO – Predicatorul de la conducerea Institutului Limbii Române, „o persoană inadecvată profesional”