in

Fundația prințului Charles, investiții de peste un milion de lire sterline în România

Într-un interviu acordat business-review.eu, Aura Woodward, director executiv al Fundației „Prince of Wales Romania”, vorbește despre misiunea instituției și proiectele în derulare cu comunitățile locale și patrimoniul cultural al peisajului rural românesc, precum și despre implicarea recentă în sprijinirea participării soldaților români la Jocurile Invictus.

„Fundația „Prince of Wales Romania” este o organizație de caritate fondată de către Alteța Sa Regală, Prințul Țării Galilor, pentru susținerea conservării patrimoniului, a agriculturii și a dezvoltării durabile a peisajului rural al României”, spune Woodward.

De ce Prințul Țării Galilor a ales să contribuie la păstrarea patrimoniului arhitectural al României, în loc să aleagă țări mai cunoscute din regiune?


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

„Prințul din Țara Galilor a vizitat pentru prima dată România în 1998. Într-un interviu acordat presei britanice, el a reamintit prima vizită și impresia pe care i-a lăsat-o: «M-am confruntat cu ceva despre care știam că este unic, dar nu prea știam cât de specială este această parte a lumii în ceea ce privește modelele sale vechi de viață, toate care s-au dezvoltat în jurul unui cerc virtuos care lucrează cu natura și produce acest peisaj uimitor, cu toată biodiversitatea, viața sălbatică, tot rezultatul magnificei relații a omului cu natura». Prințul Charles de Wales s-a reîntors în România aproape în fiecare an de atunci pentru a susține moștenirea arhitecturală unică a României și peisajul natural, precum și alte proiecte ce pot contribui la dezvoltarea rurală a țării.”

Cum ați descrie relația pe care prințul Charles o are cu România?

„Una de mare afecțiune! Am lucrat pentru Alteța Sa Regală aproape 15 ani. M-am alăturat biroului „Prince of Wales” în 2014, inițial ca și consultant pentru România și mai târziu ca director executiv al Fundației „Prince of Wales Romania”. Sunt singurul cetățean român de la Palatul St James din Londra și afecțiunea pe care Prințul o are pentru țara noastră este bine cunoscută la Palat. De-a lungul timpului, am fost uimită să văd câte cunoștințe are prințul despre România, orice din istoria noastră și varietatea florilor unice, modele arhitecturale din mediul rural din Munții Carpați.”

Care este investiția totală a Fundației „Prince of Wales” în activitățile sale până în prezent?

„Fundația Prince of Wales Romania are trei ani. În această perioadă am investit puțin peste un milion de lire sterline în activitatea noastră din România.”

Care sunt mâncărurile preferate ale lui Prince of Wales când vizitați România?

„Nu știu felurile de mâncare preferate, dar știu că dorește să încerce produsele locale. Anul trecut, la Centrul nostru din Viscri am invitat câțiva fermieri și producători locali de carne, brânză și miere. Prințul a încercat și i-a plăcut totul, dar a îndrăgit mult mierea noastră.”

Întregul interviu îl puteți citi AICI.

Prințul Charles, gata să intre în politica românească alături de Dacian Cioloș?

Căsătoria prințului Harry cu actrița Meghan Markle, mană cerească pentru economia britanică

Cum a ajutat un român la finanțarea terorismului mondial și a fugit în timpul procesului din Marea Britanie cu un avion pilotat de el

Agresiune sexuală în Christchurch, Dorset. Atacatorul, posibil polonez sau român