in

Guvernul Orban reintroduce taxa de primă înmatriculare, sub denumirea de „taxă de mediu”

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Ministerul Mediului lucrează la formula pentru noua taxă de primă înmatriculare pentru mașinile second-hand, botezată taxă de poluare.

Taxa va fi calculată în funcție de gradul de poluare al mașinii, iar pentru mașinile mai vechi, mai poluante, se va plăti mai mult.

Aducerea mașinilor din străinătate a fost puternic impulsionată de eliminarea acestei taxe, în anii trecuți.

Anunțul a fost făcut cu ocazia preluării mandatului de ministru al Mediului de către Costel Alexe.

Noua taxă de înmatriculare va fi astfel plătită de toți românii care își vor înmatricula pentru prima dată mașinile second-hand și care poluează.

Totuși, premierul a explicat că noua taxă va respecta regulile impuse de Comisia Europeană pentru a evita situația din anii trecuți.

Atunci, românii au câștigat în instanță sumele de bani achitate drept taxă de înmatriculare.

„Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european. Taxele indirecte trebuie să respecte normele UE.

Aceasta este taxă indirectă. Ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să  contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun şi, repet, când vom ajunge la o formulă care să fie acceptată la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa”, a declarat Ludovic Orban.
Un român va fi extrădat din Marea Britanie: „Prezența ta în Regatul Unit este în dauna populației”

Român cu permis falsificat prins în Irlanda de Nord. A spus că a cumpărat documentul din România