in

Interpelare parlamentară: Mașinile cu volanul pe dreapta, un pericol pe șoselele din România

Încă un deputat din Parlamentul României îl interpelează pe ministrul de Interne cu privire la mașinile cu volan pe dreapta ce circulă pe șoselele din România.

Parlamentarul PSD Costel Lupașcu spune că sunt deja 15.000 de mașini cu volanul pe dreapta în România, achiziționate pentru că sunt mai ieftine decât cele obișnuite.

„Cele mai multe ajung din Marea Britanie direct în traficul din România. Doar în primele 4 luni ale anului 2017, de când taxa de mediu a fost eliminată, românii au cumpărat de cinci ori mai multe mașini de acest tip. Astfel încât, în primele 4 luni ale anului trecut au ajuns în România aproape 12 mii de astfel de mașini, un număr cu peste 500% mai mare ca în 2016”, spune Lupașcu.

El susține că mașinile cu volan pe dreapta care circulă în România sunt un adevărat pericol pentru cei din trafic. „O statistică a Poliției confirmă că aproape toți șoferii cu asemenea autoturisme, implicați în accidente rutiere, sunt și vinovați de producerea lor”, mai spune deputatul.

Deputatul Lupașcu îi cere ministrului de Interne inițierea unei campanii de informare națională cu privire la pericolele pe care le presupune conducerea unui autoturism cu volan pe partea dreaptă pe teritoriul României.

i4096A

Muncitorii indieni, soluția pentru criza forței de muncă din România

Mii de români mor anual în străinătate. Meleșcanu: «Nu contribuie la buget, nu putem plăti repatrierea corpurilor»