in

Isărescu despre repatrierea aurului României de la Londra: „BNR nu joacă la păcănele aurul României”

Banca Națională a României urmează să trimită Parlamentului opinia sa referitoare la repatrierea aurului, guvernatorul Mugur Isărescu spunând marți că rezerva de aur a României este rezervă, nu o investiție, iar BNR nu o joacă la păcănele.

„Vom avea o ședință a Consiliului de Administrație. Vom trimite Parlamentului opinia băncii naționale referitoare la repatrierea aurului”, a anunțat Isărescu.

El a mai precizat că va explica mai bine ce este rezerva de aur și că rolul ei este acela de a reduce costurile de finanțare, nu de „a o juca la păcănele”.

„Vom încerca să explicăm cât mai bine ce înseamnă rezervă, pentru că, din păcate, s-au plimbat multe idei pe lângă subiect, ca să fiu delicat. Ideea că rezerva trebuie să-ți dea un câștig este mai mult sau mai puțin pe lângă subiect. O pui deoparte pentru momente deosebite, pentru credibilitate. Rezervele reduc costurile de finanțare şi aduc mai multe avantaje. Rezerva este rezervă, nu o investiție, nu o jucăm la păcănele. Am mai spus asta, nu jucăm la păcănele aurul României”, a afirmat Isărescu.

Luni, 2 aprilie, Senatul României a adoptat proiectul de lege inițiat de președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, și de senatorul Șerban Nicolae, prin care BNR este obligată să aducă în țară aproape toată rezerva de aur depozitate în Londra, la Banca Angliei.

Sursa: Adevărul

De ce ai nevoie pentru a fi eligibil pentru noul statut de rezident (settled status) în Marea Britanie

„Eroul cu făcăleț”, decorat de Regina Marii Britanii la Tower of London