in

Italian cu 8 clase, fals medic în România: a operat zeci de pacienți la cinci clinici din București

Caz halucinant în România: un escroc italian cu 8 clase a reușit, cu diplome false și cu avizul Ministerului Sănătății, să se prezinte drept medic chirurg de elită și să opereze zeci de pacienți în țara noastră.

Cazul a fost prezentat de cotidianul Libertatea, care arată istoria acestui personaj și cum a fost descoperit. A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile chirurgicale!

Falsul chirurg operează de un an la cinci clinici de elită din București. A operat zeeci de oameni, fără să-și fi luat nici Bacalaureatul.

Escrocul se prezentase în România sub numele de Matthew Mode, chirurg plastician britanic cu studii în Statele Unite, la The Johns Hopkins University School of Medicine, cea mai vestită Universitate din lume pentru medici. Susținea că a studiat in SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania, Italia și, acum, în România. La 38 de ani, avea un CV uluitor. Dar complet fals. Matthew Mode nu știa nici cum să se spele corect pe mâini și nici să-și pună mănușile înainte de operație! Din martie 2018, Matthew Mode a operat în București în patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza.Continuarea în Gazeta Românească

Populația României scade dezastruos: cele mai puţine naşteri din ultimii 50 de ani

Falsul medic Italian, arestat în timp ce încerca să părăsească România