in

Laura Codruța Koveși, dorită în lupta pentru președinția României. Băsescu: „Ne păcălea pe toți. Are veleități de politician”

Laura Codruța Kovesi ar putea să îl învingă la prezidențiale pe Klaus Iohannis? Alianța USR PLUS a anunțat că va avea propriul candidat la președinție și una dintre variante ar fi Laura Codruța Kovesi, fota șefă a DNA.

Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3, liderul USR, Dan Barna, a mărturisit că fosta șefă a DNA a fost invitată să candideze la prezidențiale din partea USR.

„I-am propus doamnei Kovesi acum un an și ceva să, în măsura în care vrea să iasă din magistratură, vină în USR, ca membru USR. Pe subiectul prezidențialelor nu a existat nicio discuție. Cu toate astea, orice membru USR poate să fie un candidat la un moment dat, tocmai pentru că avem o democrație reală”, a explicat președintele USR.

Kovesi a spus că nu are intenția de a pleca din magistratură, iar singura candidatură pentru care este înscrisă este cea pentru funcția de procuror-șef european. „Nu plec din magistratură. (….) Singura candidatură pentru care sunt înscrisă este cea pentru procuror-șef european”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Europa Liberă.Traian Băsescu a declarat că Laura Codruța Kovesi ar avea mare succes în politică. Invitat la TVR, fostul președinte al României a recunoscut că fostul șef al DNA ar fi un prezidențiabil cu șanse reale, dar că nu crede că va candida.

”Codruța Kovesi ar fi un om de talent. Aduceți-vă aminte conferințele de presă în care ne păcălea pe toți. Are veleități de politician. Adică e convingătoare și știți de ce e convingătoare, pentru că ea este convinsă de ceea ce spune.

Dar gândiți-vă ce nivel de încredere era în Kovesi în timpul când era spectacolul din fața DNA-ului, cu cătușe …se bucurau oamenii ca la Dragnea, dar după ce au apărut falsurile de la Ploiești, situațiile încă nu foarte bine aprofundate de la Brașov, situația de la Oradea unde procurorii puneau la cale cum sa-i pună pe judecători sub control, a apărut Inspecția Judiciară care spunea, la DNA au fost stocate peste 3.000 de dosare împotriva magistraților, nerezolvate, ca să fie mijloc de șantaj, să urmeze propunerea DNA-ului și nu să judece judecătorii corect, ei toate astea au diminuat din încredere din simpatie, pentru că, sigur, românului îi place sângele, dar să fie totuși un sânge justificat. Deci, părerea mea este că nu va candida, la cum o știu”, a conchis Traian Băsescu.

Laura Kovesi, pe primul loc în cursa pentru funcția de procuror-șef european. «Un simbol care a depăşit de mult graniţele României»

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA Laura Codruța Kovesi

I-am depășit pe polonezi! Românii, cea mai numeroasă comunitate din Londra

Cum a votat un medic român din Marea Britanie în 2016 cu PSD, iar acum cu partidul lui Ponta