in

Ministrul de Exterene, Teodor Meleşcanu, despre mitingul Diasporei: „Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că nu pricepe care este obiectivul mitingului Diasporei de pe 10 august din Capitală. Acesta a adăugat că ar trebui să existe o organizare mai bună a acestor proteste, pentru că pot duce la „perturbarea traficului şi atmosferei din România”.

„Din punctul nostru de vedere, fiecare cetăţean român, fie că trăieşte în România sau în străinătate, are dreptul să îţi exprime opiniile, să protesteze. Este o chestiune normală. Singurul lucru care ar trebui să fie mai bine făcută ar trebui să îl reprezinte organizarea unor asemenea acţiuni de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului şi la perturbarea atmosferei din România. În rest, nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă sunt cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, în rest, e mai greu să înţeleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestaţii. Sper ca şi până acum să se desfăşoare în condiţii normale, civilizate, fără violenţe, pentru că aşa cum vă spuneam există acest drept la liberul protest, fără ca însă să îi afecteze şi pe ceilalţi”, a declarat, marţi, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, la sediul MAE, unde a prezentat bilanţul celor şase luni de mandat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat pe 23 iulie mitingul Diasporei de pe data de 10 august, la care organizatorii au anunţat prezenţa a unui milion de persoane. Traficul va fi restricţionat pe mai multe străzi din jurul Pieţei Victoriei din Capitală.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Sursa: Mediafax

„Organizatorul mișcării diasporei” vrea REVOLUȚIE la București pe 10 august: „Flăcări, fum și sânge pe străzi”

Politologul Mungiu-Pippidi despre mitingul din 10 august: „Această mahala nu reprezintă diaspora”

„Organizatorul mișcării diasporei” vrea REVOLUȚIE la București pe 10 august: „Flăcări, fum și sânge pe străzi”

Fuga din România continuă. Peste jumătate dintre români vor să emigreze