in

Muncitorii indieni, soluția pentru criza forței de muncă din România

Criza forței de muncă din România ar putea fi rezolvată de aducerea muncitorilor indieni, este de părere președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, scrie ct100.ro.

„Ne dorim ca nivelul schimburilor comerciale de bunuri şi servicii dintre cele două țări să crească atât prin dezvoltarea afacerilor, cât şi prin diversificarea lor. Piața forței de muncă din România înregistrează, în prezent, un anume deficit, iar India poate fi o sursă importantă de personal calificat”, a susținut Daraban, la întâlnirea cu ambasadorul Indiei în România, Thanglura Darlong.

Președintele CCIR a mai spus că principalele linii de dezvoltare ale cooperării economice româno-indiene ar trebui să aibă la bază sectoare precum IT, petrol şi gaze, agricultură, industria metalurgică, industria componentelor auto, transportul maritim şi construcția de nave, a apreciat Mihai Draban.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Conform unui comunicat de presă, ambasadorul Indiei în România a precizat că, 2018, an în care se împlinesc 70 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice dintre cele doă țări, reprezintă oportunitatea perfectă în ceea ce privește intensificarea schimburilor comerciale şi a inițiativelor de afaceri între cele două state.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii mai 2018, pe teritoriul României activează un număr de 305 companii indiene, cu un capital total subscris de 17,76 milioane euro. La nivelul anului 2017, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România şi India s-a cifrat la 571,39 milioane euro.

România a exportat, în principal, mașini, aparate și echipamente electrice, cu o pondere de 55,9%. În același timp, importurile din India au vizat metale şi produse din metal (25,1%), produse chimice şi farmaceutice (22%), mașini şi echipamente (14,2%), produse textile (8,4%), produse alimentare (6,7%), mijloace de transport şi componente (6,6%), materiale plastice şi cauciuc (5,4%).

Angajator disperat, caut angajați. Criza forţei de muncă loveşte România

Elite Business Club vă invită la o sesiune de networking, la Restaurantul Moldova

Interpelare parlamentară: Mașinile cu volanul pe dreapta, un pericol pe șoselele din România