in

Salamul de Sibiu NU este făcut din carne românească. „Cărnurile sunt din Spania, Italia, Germania»

Cel mai celebru salam românesc, Salamul de Sibiu, este făcut numai cu carne din import. Scandalul pestei porcine și al interdicției de export a preparatelor din carne din România nu afectează acest produs. Salamul de Sibiu este făcut cu materie primă achiziționată din spațiul UE. O dovedește ștampila ovală.

„În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreați cu ștampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ștampile hexagonale, știți că e stampila de tranzit, nu achiziționam carne“, a explicat Carmen Gavrilescu, președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu la evenimentul „Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.

Aceeași persoană a mai spus că toată carnea folosită este luată din Spania, Italia sau Germania şi că există o competiție puternică cu China şi Vietnam. Importurile de carne de porc s-au dublat în China, iar acest lucru face prețurile să crească.

„Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiție uluitoare în momentul de față, se vinde în avans. Producția foarte multora era vândută până în lună martie anul viitor”, a explicat aceasta.

Prețul de achiziție al cărnii de porc, materia primă de bază pentru fabricarea Salamului de Sibiu, a crescut față de anul trecut cu 15%.

Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune de Topoloveni.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu este formată din șase companii: Agricola Bacău, Salsi Sinaia, Aldis, Reinert, Scandia Food şi Cris Tim, care produc anual, în total, 3.000 de tone de Salam de Sibiu. În 2018, 2% din producție s-au vândut în Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Germania.

Magazinele românești nu vor mai putea aduce preparate din carne de porc din țară

Brexit. Carne cu peste 50% mai scumpă în Marea Britanie. Un Brexit fără acord ar însemna o inflație uriașă a prețurilor alimentelor
Român cu permis falsificat prins în Irlanda de Nord. A spus că a cumpărat documentul din România

A început votul în diaspora. Autoritatea electorală spune că doar 715.000 de români din străinătate ar avea drept de vot