in

Secretarul de stat George Ciamba, vizită la Londra. A cerut simplificarea procedurilor de înregistrare a românilor în Regatul Unit

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, s-a aflat la Londra unde a avut consultări bilaterale cu ministrul de stat pentru Europa şi Americi din cadrul MAE britanic (FCO), sir Alan Duncan, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vizita oficialului român a avut loc în contextul celebrării a 15 ani de la adoptarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre Marea Britanie şi România, a sărbătoririi Centenarului, dar şi în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

În contextul discuţiilor privind Brexit, secretarul de stat George Ciamba a evidenţiat importanţa unei relaţii cât mai apropiate între Uniunea Europeană şi Marea Britanie după ieşirea acesteia din UE, care să reflecte legăturile istorice apropiate şi valorile comune împărtăşite şi care să conducă la încheierea unui acord cuprinzător şi echilibrat, să respecte principiile agreate la nivelul UE 27 şi să permită îndeplinirea obiectivelor comune.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Cu privire la comunitatea românească din Marea Britanie, secretarul de stat român „a remarcat gradul ridicat de integrare al acesteia în societatea britanică, precum şi valoarea adăugată pe care o aduce ţării gazdă, subliniind importanţa pe care Guvernul României o acordă protecţiei cetăţenilor români din Marea Britanie şi asigurării unui tratament nediscriminatoriu”, precizează MAE.

A punctat, de asemenea, necesitatea sprijinului autorităţilor britanice pentru simplificarea procedurilor de înregistrare şi clarificarea statutului membrilor comunităţii româneşti din Marea Britanie.

Principesa Margareta, vizită în Marea Britanie. Alteța Sa Regală va susține o conferință la ICR Londra

Pescar român ucis în Irlanda de Nord. Suspecți, doi bărbați și o femeie

O mamă din România are nevoie de ajutorul vostru. Nevena vrea să trăiască pentru copiii ei