in

Traian Băsescu, alarmat de exodul românilor: «Au plecat 220.000 de ingineri și ne mai întrebăm de ce alunecă drumurile»

Traian Băsescu este alarmat cu privire la exodul românilor, mai ale al celor bine pregătiți. Într-o intervenție la B1TV, Băsescu a declarat: „Din țara asta au plecat 220.000 de ingineri, și ne mai întrebăm de ce alunecă drumurile. Ne întrebăm de ce se face proiectarea cu firme străine la autostrăzi, la orice construcție?”, a spus Băsescu pentru B1 TV.

Declarația marchează o schimbare în atitudinea lui Traian Băsescu față de emigrarea specialiștilor. În 2010, la o emisiune la TVR, Traian Băsescu a cerut „să nu se dramatizeze” fenomenul emigrării medicilor, fiind un drept al cetățeanului de a pleca unde munca este corect răsplătită.

Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forței de muncă. Dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine. Unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de față, statul român nu poate să își plătească medicii, profesorii cum ar merita să îi plătească, dar nu poate să îi plătească, asta este realitatea”, a explicat șeful statului.

Traian Băsescu le-a mulțumit atunci românilor care lucrează în afara țării, pentru că așa nu cer ajutor de șomaj din România. „Imaginați-vă dacă cei două milioane de români care muncesc în Italia, Spania, Franța și Germania ar veni să primească ajutor de șomaj în România, când noi avem deja fondul de șomaj deficitar. Deci acestor oameni trebuie să le mulțumim pentru ceea ce fac pentru România”.

Trei miniștri britanici cer amânarea Brexit. „Ar fi mai bine să amânăm, decât să părăsim Uniunea într-un mod dezordonat”

Laburiștii joacă tare. În al nouălea ceas, Partidul Laburist cere convocarea unui nou referendum pentru Brexit