in

Trei tineri români s-au întors în ţară şi au înfiinţat o companie de succes

Imediat după absolvirea facultăţii, tinerii Alin Pohilcă, Liviu Gălăţanu şi Liviu Moise au plecat în oraşe din Europa unde industria de consultanţă şi design naval are o tradiţie bine înrădăcinată.

În 2016, însă, ei au pus bazele primei companii de design naval local din ultimii cinci ani.

Porivit businessmagazin.ro, în anul 2017, GLO Marine a înregistrat o cifră de afaceri de peste 350.000 euro şi se aşteaptă la o creştere de 115% în anul 2018.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Compania furnizează o gamă largă de servicii de consultanţă şi design naval. Serviciile de consultanţă includ calcule de stabilitate, hidrostatica, hidrodinamică şi structuri atât pentru nave maritime cât şi offshore – nave noi şi nave în serviciu.

20 de ingineri cu un grad înalt de specializare formeaza trei departamente: design corp, lăcătuşerie şi tubulatură.

În 2017, 75% din încasările firmei au fost din contracte cu firme din România şi 25% din contracte de consultanţă cu companii din afara țării, precum Polonia şi Norvegia.

„De la înfiinţare ne-am propus să dezvoltăm un business smart, stabil pe termen lung, în care să răspundem la nevoia de consultanţă care la momentul actual este slab acoperită în România pe acest segment”, a explicat Liviu Moise, Directorul Tehnic al GLO Marine.

„Investim foarte mult în pregătirea personalului nostru şi în relaţia cu clienţii la nivel mondial, pentru a consolida reputaţia unor servicii profesioniste din România. Începutul puternic înregistrat în primul an de activitate ne dă încredere că în 2018 vom putea dubla cifra de afaceri”.

Biroul principal este situat în Galaţi, oraşul cu cea mai mare reţea de profesionişti în domeniu, dar cei trei au înfiinţat de asemeni şi un birou de consultanţă în Marea Britanie, pentru a beneficia de o apropiere strategică de marile companii europene din industrie care îşi desfasoară activitatea în Anglia.

Cinci români de succes din Marea Britanie, laureați pentru activitatea lor la Gala Constantin Brâncoveanu

Neurolog român de succes în Germania: „Aici medicul este vârful ierarhiei, așa cum este normal”

Zeci de mii de copii despărțiți de părinții plecați să muncească în străinătate

În curând trecem la ora de vară. Când dăm ceasurile înainte în 2018 și de ce facem acest lucru?