in

Un campion britanic de raliu vrea să cucerească Transfăgărășanul

Pilotul britanic de raliu, Mark Higgins, vrea să obțină un nou record pe binecunoscuta șosea din România, Transfăgărășan.

Potrivit Auto Bild, Higgins va conduce un Subaru WRX pregătit de Prodrive pentru a stabili cel mai bun timă pe un traseu de 82 de kilometri.

În vederea acestei încercări, DN7C va fi închis în perioada 9-11 iulie, între ieșirea din Cârțișoara și barajul de la Vidraru. Evenimentul este sprijinit de Federația Română de Automobilism Sportiv și CNAIR, iar Napoca Rally Academy este partenerul tehnic în această încercare.

În septembrie 2016, pilotul orădean Andrei Mitrașcă a venit pe Transfăgărșan cu o Skoda Octavia vRS de 230 CP și a bătut recordul cu 47 de secunde. Singurul român care a alergat la Pikes Peak a afirmat atunci că este convins că timpul stabilit de el va fi depășit rapid, dar că se va bucura în momentul în care se va întâmpla acest lucru.

Pilotul Mark Higgins are mai multe recorduri la activ cu Subaru WRX modificat de Prodrive. În iulie 2017, Higgins a parcurs celebrul Nurburgring-Nordschleife în 6 minute, 57 de secunde și cinci sutimi, marcând un record pentru berline pe circuitul cunsocut drept „Iadul Verde”.

De dragul comparației, Google Maps estimează că traseul pe care vrea să-l parcurgă Higgins necesită două ore și jumătate de condus dacă drumul nu este închis pentru circulație și circuli cu viteza legală.

Pilotul, în vârstă de 47 de ani, nu a specificat ce timp visează să obțină pe traseul din munții Făgăraș descris de Jeremy Clarkson drept cel mai frumos drum din lume.

Vedeta Jeremy Clarkson a pus un român să conducă o ricșă făcută dintr-o fosă septică . „Le dau un loc de muncă”

Brexit. Ambasadorul SUA avertizează după demisiile miniștrilor Johnson și Davis: „Nu garantăm un acord bilateral cu UK”

Nigel Farage: „Mă întorc la conducerea UKIP dacă Brexit nu este pus pe drumul cel bun”