in

Un medic român a lăsat salariul mare din Anglia pentru a ajuta românii bolnavi de cancer

Un medic neurochirurg român câștiga cinci mii de lire sterline în Marea Britanie, dar s-a întors în România și a creat, pe banii lui, o platformă care să ajute bolnavii de cancer, potrivit Pro TV.

Horațiu Ioani a văzut acest model în Regatul Unit, prin care sunt oferite soluții eficiente și rapide suferinzilor.

Bolnavii depun investigațiile online, cazul lor este luat apoi în lucru de o echipă de specialiști, iar în câteva zile primesc un diagnostic, o schemă de tratament și cele mai bune sfaturi.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

„Am mers cu el la urgențe unde mi s-a spus că e de psihiatrie, dar fără un RMN fără o investigație..un om cu o semipareză…n-am știut ce să fac efectiv, mă uităm la el că devenea o legumă pe zi ce trece și nu îmi zicea nimeni nimic”, a declarat pentru ProTV soția unui pacient.

Soțul femeii a fost operat, dar boala i-a recidivat de trei ori în doi ani. Cazul bărbatului a ajuns la echipa medicului Horațiu Ioani și ceilalți specialiști care acordă ajutor pe platforma Neurocentrum.

O dată ce un pacient este diagnosticat, își încarcă dosarul pe această platformă, medicul Ioani îi preia cazul și se întrunește o comisie în care se discuta un plan de tratament. Astfel de servicii sunt bugetate de stat în alte țări și funcționează de ani buni. În România există o taxă de consult sau un preț pentru o evaluare complexă.

Horațiu Ioani spune că 95% dintre cazuri sunt pro bono, iar pacienții nu mai umblă să caute răspunsuri, ci pot ajunge punctual de la un medic la altul.

El lucrează cu medici specialiști din România, dar și din străinătate.

Horațiu Ioani s-a născut în Sibiu, a terminat Medicina la Cluj, iar apoi a făcut mai multe stagii de pregătire în Marea Britanie. În 2009 s-a angajat la un spital de stat de aici, iar în 2015 a fost acceptat în Colegiul Regal Britanic.

„E cel mai înalt titlu, peste partea asta nu mai e alt examen. Eu dacă aș merge în Anglia pentru un job, discuția cu mine n-ar mai fi pe criterii clinice că sunt certificate, ci strict pe parte de afacere: ce opțiuni am avea dacă am prelua nu știu ce spital să optimizăm lucruri.”

Ajunsese să câștige foarte bine, dar cu toate acestea anul trecut s-a întors în țară. A adus cu el profesionalism și drag de oameni. Cum este văzut?

În România câștigă doar 3.500 de lei pe lună, dar vrea să rămână și să încerce să schimbe lucrurile.

Anglia. Mesajul unei asistente medicale către colegii din România: „I-aș încuraja pe toți să vină aici”

Se închid spitalele: România a exportat un oraș de medici

Londra. Adio poluare! Autobuzele londoneze vor circula cu CAFEA

Discriminare înainte de Brexit. Românii, supuși la interviuri pe Aeroportul Gatwick