in

Alertă pe piața imobiliară din UK! Cea mai mare creștere a prețurilor la locuințe din ultimii 14 ani

Prețul mediu al unei locuințe în Anglia și Țara Galilor a ajuns la 191.812 lire sterline, o creștere cu 2,5 puncte față de luna ianuarie 2002.

 

Potrivit The Telegraph, care citează cifrele Registry Land, ascensiunea a fost mai mare în Țara Galilor, unde prețurile au crescut cu 3.7 puncte, valoarea medie a unei case fiind acum de 125.665 de lire sterline.

În Londra, creșterea este enormă. Astfel, potrivit The Telegraph, valorile caselor au înregistrat o creștere de 13.9 puncte, pe parcursul anului trecut, prețul mediu al unei locuințe în capitala Marii Britanii ajungând la 530.409 lire sterline.

Prețurile au crescut și în împrejurimile Londrei. Astfel, s-au înregistrat creșteri substanțiale în Brighton and Hove, Bristol, Hertfordshire, Luton, Milton Keynes, South Gloucestershire, Thurrock, Windsor și Maidenhead, Wokingham și Slough.

În nord-estul Angliei a fost cea mai mică creștere, proprietățile de acolo ajungând la valoarea medie de 97.117 lire sterline, foarte apropiată de cea din 2002.

Potrivit specialiștilor, creșterea se datorează în special programului buy-to-let (achiziționarea unei case pentru a o închiria) având în vedere și apropiata creștere procentuală de trei puncte a taxei de timbru pentru acest tip de tranzacție.

Țară prosperă! Marea Britanie s-a umplut de MILIONARI

Topul celor mai „nefericite” cartiere din Marea Britanie. În unele locuiesc foarte mulți români

Este oficial! Chiriile din Marea Britanie – cele mai scumpe din Europa

Chiriile din Londra explodează. Vezi unde sunt cele mai ieftine camere de închiriat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Franța amenință Marea Britanie: Dacă ieșiți din UE, trimitem „jungla” de la Calais în UK

Instituţiile statului român au luat în braţe proiectul „Vrem banii diasporei”