in

Brexit: taxe mari și pericole pentru muncitori și firmele din construcții

Despărțirea de UE va avea urmări semnificative în ceea ce constă contribuțiile la bugetul statului britanic. Adică UE nu va mai oferi fonduri Marii Britanii, iar rezultatul va fi majorarea taxelor și impozitelor, povară ce va cădea pe poporul britanic, dar va afecta, mai ales, pe imigranți.

Rapoartele sugerează că HMRC (autoritatea impunătoare de taxe) a fost instruit să găseasca căi de colectare a cât mai multor taxe, concentrându-se foarte mult pe industriile care, în acest moment, scapă de plata taxelor.

HMRC și-a ales câteva direcții de unde poate să își majoreze veniturile. O țintă ușor de atins pentru aceștia este sectorul construcțiilor. Aici s-a pregătit terenul înca din 2014 când s-au adăugat încă trei prevederi regulior de munca în regim de self-employed în construcții. Astfel, persoana care lucrează ca self employed nu mai poate:

fi constrânsă să lucreze un anumit număr de ore

–  nu mai poate fi mutată de pe un site pe altul

– nu poate lucra la aceeași companie mai mult de 2 luni


Aceste prevederi au ca țintă acele persoane care se cred self-employed, dar,  de fapt, sunt ”false self-employed” și pot fi reclasificați ca PAYE. Această reclasificare ar însemna plata mai multor taxe atât de către muncitor, cât și de către compania pentru care lucrează.

Efectele acestor schimbări se extind nu doar asupra muncitorilor care  lucrează în regim de self employed, ci și asupra companiilor care contractează astfel de muncitori, indiferent că este vorba de 4 sau 44 de muncitori.

Departamentul de Investigare al HMRC efectuează vizite și controale pe site-urile de construcții pe baza dovezilor clare extrase din istoricul de plată al muncitorilor self-employed. Astfel, firmele care sunt investigate și sunt găsite cu  muncitori ”false self-employed” primesc amenzi și riscă a fi trimise în instanță, iar muncitorilor li se va impune  returnarea sumelor primiți la închiderea de an (Tax Return).

Pentru a evita, însă, astfel de situații companiile de construcții  au posibilitatea de se asigura, protejându-se astfel în cazul unui control din partea HMRC.

Există companii specializate în acordarea de consultanță & protecție, astfel încât activitatea companiei să se desfășoare în legalitate, fără riscuri de nici un fel. Mai mult, în cazul unei investigații din partea HMRC aceste firme de consultanță de protecție se ocupă în mod direct și exclusiv de clarificarea situației, chiar dacă ar fi vorba chiar și de înfățisări în instanță.

Aggregate Partners este o astfel de firmă care oferă consultanță și protecție companiilor de construcții. Persoanele care ar dori să afle mai multe detalii despre acest subiect îi pot contacta în mod direct:

58 Station Road 11 Churchill Court, London HA2 7SA

Tel: 07508012017; 02089012914

http://www.aggregatepartners.co.uk

Îmbunătățiți venitul și cariera cu ajutorul unei calificări – Obțineți un NVQ!

Antreprenorii români sunt invitați la cea de-a șaptea ediție a Cafenelei oamenilor de afaceri

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Antreprenorii români sunt invitați la cea de-a șaptea ediție a Cafenelei oamenilor de afaceri

Fabrică închisă din lipsă de muncitori. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă