in

Cererea de despăgubire pentru vătămare corporală

Ne place să trăim cu gândul că nouă nu ni se poate întămpla niciodată ceva rău. Totuşi, o clipă de neatenţie sau pur şi simplu ghinionul ne pot pune în poziţia în care trebuie să facem faţă unui accident, provocat de o altă persoană, de cele mai multe ori fără rele intenţii. Chiar dacă vă dorim să nu aveţi nicodată parte de vreunul, din articolul de mai jos puteţi afla ce drepturi aveţi ca parte vătămată într-un incident şi de asemenea cum puteţi primi despăgubiri.



Paşii necesari realizării cererii de despăgubire pentru vătămare corporală

Când clienţii contactează un avocat în vederea efectuării unei cereri de despăgubire pentru vătămare corporală, două dintre cele mai frecvente întrebări sunt “cât de mult va dura?” şi ”cât de mult voi obţine?”. Din păcate, pentru niciuna dintre întrebări nu există un răspuns universal, pentru că fiecare caz este unul aparte şi e influenţat de diverse variabile. Cu toate acestea, înţelegând care sunt factorii cheie, puteţi să evaluaţi mai bine cazul dvs..

Să începem cu ”cât de mult poţi obţine”, fiindcă subiectul este mai uşor de acoperit.

CÂT DE MULT POT OBŢINE?

Cum fiecare caz este unic, o estimare a sumei care poate fi ceruta ca despăgubire nu se poate face decât după ce avocatul află toate detaliile accidentului. În mod obişnuit, cazurile sunt tratate conform Îndrumărilor Colegiului  pentru Studii Juridice (Judicial Studies Board – JSB – Guidelines), însă judecătorii au dreptul să nu urmeze acest ghid de practici literalmente. De obicei puteţi să aflaţi mai multe despre acest ghid de proceduri pe site-urile firmelor de avocatură care se ocupă cu astfel de cazuri.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi e să găsiţi un avocat care să vă reprezinte. Ulterior, imediat ce vi s-a acceptat cazul, avocatul dvs. trebuie să stabilească o consultaţie medicală privată pentru sprijinirea cererii dvs., în urma căreia va fi în măsură să vă ofere o estimare mai corectă privind ceea ce aţi putea obţine. Raportul medical va fi combinat cu orice informaţie pe care o puteţi furniza privind modul în care v-a afectat vătămarea în vederea prezentării cererii dvs. pârâtului.

În acelaşi context, dacă aţi avut probleme preexistente de sănătate, trebuie să-i spuneţi avocatului dvs. despre acestea.

Pe lângă compensațiile pentru vătămarea în sine, avocatul dvs. poate include şi următoarele în cererea de despăgubire:

·         pagube materiale, inclusiv îmbrăcăminte

·         tratamente medicale şi costul medicamentelor

·         cheltuielile de voiaj şi de parcare susţinute pentru a ajunge la locul de realizare a tratamentelor

·         îngrijire şi asistenţă

·         pierderea venitului din cauza vătămării – atât pentru perioada când nu lucraţi cât şi dacăvătămarea văafecteazăvenitul la reîntoarcerea la muncă

·         stres, pierderea de experienţe, ratarea unor evenimente speciale, depresie şi anxietate.

CÂT DE MULT DUREAZĂ

Orice avocat bun vă va spune atunci când îl presaţi pentru o rezolvare accelerată a cazului că este mai important să obţineţi suma maximă de despăgubire decât să finalizaţi procesul mai repede. Potrivit sistemului ”no win, no fee”, nu sunteţi taxat pentru efectuarea cererii şi avocatul nu va fi plătit până ce cazul nu este soluţionat, astfel că este în interesul acestuia să termine cât de repede posibil.

Cu toate acestea, un avocat bun îşi va lua timp pentru a se asigura că niciun detaliu nu este neglijat la prezentarea cererii dvs. Aceasta nu ar putea afecta numai şansa dvs. de a câştiga, ci şi suma care se va stabili de judecător drept despăgubire.

Primul lucru pe care îl va face avocatul va fi  o ”evaluare de risc” în cazul dvs. înainte de a-l accepta pe baza sistemului ”no win no fee”. Aceasta este o analiză metodică a cazului dvs. (până la urmă îşi câştigă traiul din soluţionarea cazurilor), ţinând cont de circumstanţele cererii, de probabilitatea de câştigare, de un cost estimativ şi de asemenea de cât este de probabil să fie în măsură să-şi recupereze atât cheltuielile, cât şi o ”taxă de succes” de la cealaltă parte.

Dacă nu acceptă cazul dumneavoastră, atunci este doar o decizie de afaceri din partea lor – acest lucru neînsemnând neapărat cănu poate fi câştigat cazul dvs. Evaluările de risc sunt subiective prin natura lor, şi ceea ce un avocat poate considera prea riscant poate fi acceptabil de un altul. O companie de soluţionare a cererilor de despăgubire va avea diferiţi avocaţi cărora văputeţi adresa fărăniciun efort suplimentar din partea dvs. Orice avocat ar trebui săfie în măsură să efectueze o evaluare de risc în 24-48 de ore, deşi acest lucru poate depinde de faptul dacăare nevoie să vă contacteze ulterior pentru orice altă întrebare specifică.

După acceptarea cazului dvs., avocatul va stabili în mod normal o examinare medicală aşa cum am menţionat mai sus. Odată ce a obţinut punctul dvs. de vedere privind evenimentele şi consecinţele acestora, avocatul trimite o Scrisoare de Despăgubire persoanei pe care o daţi în judecată (pârâtul). Scrisoarea este de obicei înmânată direct asiguratorilor acestuia (în special în cazul cererilor de despăgubire pentru accidente rutiere şi accidente de muncă) pentru a acţiona în numele lui. De aici încolo majoritatea acţiunilor au loc între asiguratorii acestuia şi avocatul dvs.

Cererea de Despugubire este un sumar al detaliilor accidentului, al motivului pentru care credeţi că a fost vina inculpatului şi o descriere a pierderilor dvs. Pârâtul are la dispoziţie 21 de zile să vă admită cererea. În cazul admiterii are la îndemână trei luni pentru a investiga cererea şi pentru a-şi recunoaşte sau nu vina.

Nu toate investigaţiile vor dura trei luni. Deseori, dacă pârâtul recunoaşte că vătămarea este din culpa sa, va dori o soluţionare rapidă a procesului şi şi-ar putea admite vina mult mai rapid.

În cazul în care îşi va recunoaşte vina, pârâtul vă poate face o ofertă. Nu sunteţi obligat să acceptaţi această ofertă, însă, dacă avocatul consideră că ar trebui, e recomandat să urmaţi sfatul acestuia. Nu uitaţi că este de datoria avocaţilor să vă recomande ceea ce este în interesul dvs. cel mai bun, altfel pot fi traşi la răspundere pentru neglijenţă profesională.

Dacă respingeţi oferta, avocatul dvs. va negocia în continuare în numele dvs. Dacă nu se poate ajunge la o înţelegere, atunci acesta va recurge la căile legale. În acest punct va trebui să-şi ia o asigurare legală pentru a acoperi cheltuielile oponenţilor dvs. în cazul în care pierdeţi. Dvs. nu trebuie săplătiţi pentru această asigurare (avocatul dvs. plăteşte totul din propriul buzunar, din acest motiv se face o ”evaluare de risc” înainte de acceptarea cazurilor).

Diferenţa dintre un avocat bun, experimentat şi unul mediu poate fi semnificativă şi se poate observa foarte bine în cazul în care pârâtul a respins cererea sau suma pe care o solicitaţi.

În general, cazurile simple, în special accidentele rutiere sau accidentele la locul de muncă, pot fi soluţionate de obicei în 6-9 luni.

Cazurile de neglijenţă medicală tind să fie mai complexe şi pot dura câţiva ani – deseori pentru că dimensiunea despăgubirii este atât de mare încât pârâtul o va contesta.

Dacă aţi ales un avocat bun atunci timpul nu ar trebui să conteze din vreme ce vă ţine la curent în mod regulat şi vă este alături pentru sprijin moral şi reprezentare juridică.

 

de HAMILTON BRADY LTD
www.hamiltonbrady.co.uk
Tel: 0844 873 6081
E-mail:  [email protected]
Adresă: Springfield House
Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5BG

Septembrie 2011

 

 

Articolul de mai sus trebuie considerat unul informativ şi în niciun caz nu constituie consiliere juridică. Informaţia este oferită numai cu titlu general, pe baza legii în vigoare la momentul în care informaţia a fost publicată pentru prima dată pe acest site.

Pentru orice chestiune juridică trebuie să solicitaţi întotdeauna consiliere de la un avocat calificat corespunzător. Pentru consiliere juridicădin partea unui avocat privind cazul dvs., puteţi contacta Hamilton Brady la nr. 0844 873 608.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În opt zile, ajutor gratuit de la Bruxelles

8 octombrie 2011