in

Creștere ȘOCANTĂ a tarifelor pentru transportul public din Londra. Cea mai mare din ultimii 10 ani

Creștere ȘOCANTĂ a tarifelor pentru transportul public din Londra. Cea mai mare din ultimii 10 ani

Tarifele pentru transportul public din Londra vor crește cu aproape 5 procente, lovindu-i pe toți pasagerii de metrou, autobuze, DLR și tramvaie, de la începutul lunii martie.

Creșterea, care reprezintă o ajustare cu rata actuală a inflației, vine în timp ce compania Transport for London încearcă să recupereze veniturile pierdute în timpul pandemiei.

Tarifele de metrou din Londra vor crește în medie cu 4,8%, ceea ce înseamnă că majoritatea vor crește cu 10p sau 20p. Este cea mai mare creștere a prețurilor tarifelor TfL din 2012. Tarifele de metrou numai pentru Zona 1, vor crește de la 2,40 lire sterline la 2,50 lire sterline.

Primăria a anunțat că creșterile sunt încă semnificativ sub ceea ce ar fi fost orice creștere cumulată dacă tarifele ar fi crescut în conformitate cu inflația din ultimii șase ani. Tarifele au fost înghețate între 2016 și 2021, dar TfL trebuie acum să crească prețurile în condițiile planurilor de salvare ale Guvernului central.

În timp ce tarifele unice pe metrou, DLR și majoritatea serviciilor feroviare TfL vor crește cu puțin peste rata inflației, tarifele pentru autobuz și tramvai vor crește cu 6,5%, cu 10p, a 1,65 lire sterline. Limita zilnică va crește, de asemenea, cu 30p la 4,95 lire sterline, prețul a trei călătorii simple.

Sadiq Khan: Măștile vor continua să fie o condiție de a circula cu mijloacele de transport public din Londra

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, citat de MyLondon: „Transportul public ar trebui să fie accesibil tuturor și am luat măsuri îndrăznețe pentru a asigura acest lucru de când am devenit primar, introducând tariful nelimitat de autobuz Hopper și înghețând toate tarifele TfL în perioada 2016-2021 – ceea ce a însemnat o economie de peste 200 de lire sterline pentru o familie”.

„Deoarece finanțele TfL au fost decimate de pandemie, guvernul a stabilit condiții stricte ca parte a acordurilor de finanțare de urgență pentru a menține serviciile de transport esențiale în funcțiune în Londra. Am fost forțați în această poziție de Guvern și de modul în care continuă să refuze să finanțeze în mod corespunzător TfL, dar am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a menține tarifele cât mai accesibile posibil”, a mai spus Khan.

Astfel, venitul TfL din tarife va fi cu 1,5 miliarde de lire sterline pe an mai mic, până în 2024, decât se aștepta înainte de pandemie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vreme neobișnuit de caldă în Londra. Temperaturi de mai în februarie

Vreme neobișnuit de caldă în Londra. Temperaturi de mai în februarie

Benzina și motorina, prețuri record în Marea Britanie. Se așteaptă noi creșteri în următoarele săptămâni

Benzina și motorina, prețuri record în Marea Britanie. Se așteaptă noi creșteri în următoarele săptămâni