in

VIDEO: Doi pictori români au creat o instalaţie artistică dedicată lui Nigel Farage, ca răspuns adus unei politici toxice anti-imigrație

Agenția Fortin prezintă proiectul Nigel’s Dream, o instalație artistică creată de pictorii Paul Hitter si Eugen Raportoru dedicată omului politic Nigel Farage, ex-lider UKIP și susținător al Brexit în Marea Britanie.

Operele de artă aduc împreună o instalație colaborativă de proporții monumentale, un veritabil testament pictural realizat în stilul expresionismului balcanic, pentru a adresa situația imigranților români din Marea Britanie.

Viziunea celor doi pictori, Paul Hitter și Eugen Raportoru cu privire la Regatul Unit reflectă un scenariu distopic construit de opinia publică din UK despre cetățenii români și est-europeni.Ca răspuns adus unei politici toxice anti-imigrație care vădește tendințele xenofobe ale Marii Britanii și îndeamnă la atacuri rasiale, cei doi artiști împreună cu Agentia Fortin au creat un website care a stârnit interesul presei internaționale încă de la lansare — www.nigelsdream.com

Proiectul Nigel’s Dream este o instalație caricaturală care portretizează Gărzile Regale Britanice în postura unor persoane de etnie romă dintr-o tabără de țigani care-au cotropit curtea Buckingham Palace. În tonul conceptului artistic, se pare că lunatecii au preluat conducerea azilului de nebuni. Și cu greu vor ridica tabăra prea curând.

Damian Barr, jurnalist de la The Guardian, Novien Govinden, romancier britanic, americanii de la Value Walk etc, sunt doar câțiva dintre simpatizanții acestui manifest artistic.

CITITI MAI MULT:

După ce a făcut Brexit, Nigel Farage şi-a anunţat demisia din fruntea UKIP!

Nigel Farage nu mai vrea cetățeni europeni în Regat, preferă indieni

Nigel Farage(UKIP): Europenii din UK să nu fie lăsați să voteze la referendumul pentru ieșirea din UE

Nigel Farage, UKIP: Medicii care nu vorbesc bine limba engleză să fie dați afară

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Wizz Air va lansa zboruri săptămânale pe ruta Satu Mare – Londra

A murit în cutremurul din Italia: Elena Olaru muncea la Amatrice pentru nepotul său bolnav de leucemie