in

Drepturi ale persoanelor arestate (II)

Este foarte probabil ca la secţia de poliţie ofiţerii să vă interogheze cu privire la infracţiunea de care sunteţi suspectat – iar acest interogatoriu va fi înregistrat. Nu sunteţi obligat să răspundeţi la întrebări, în schimb, alegerea de a nu coopera poate atrage repercusiuni. Poliţia trebuie să vă explice acest lucru prin citirea avertismentului de poliţie:“Nu sunteţi obligat să spuneţi nimic. Cu toate acestea, este posibil să vă afecteze apărarea atunci când nu menţionaţi ceva de care sunteţi întrebat, şi pe care alegeţi să vă bazaţi mai târziu într-o instanţă. Tot ce spuneţi poate fi folosit ca şi dovadă.” (You do not have to say anything. However, it may harm your defence if you do not mention when questioned something which you later rely on in court. Anything you do say may be given in evidence)

 Cât de mult puteţi fi ţinut în custodie?

Poliţia vă poate reţine pentru un timp de până la 24 de ore, înainte de a vă învinovăţi de vreo infracţiune ori înainte de a vă elibera. În acelaşi timp, ofiţerii pot face o aplicaţie pentru a vă reţine până la 36 sau 96 de ore, în cazul în care sunteţi suspectat de o infracţiune gravă, ca de exemplu crimă. Dacă sunteţi arestat în regimul Actului pentru Terorism, atunci puteţi fi reţinut fără vreo acuzaţie pentru o perioadă de până la 14 zile.

Cauţiunea

În cazul în care nu există suficiente dovezi pentru a vă acuza, puteţi fi eliberat de poliţie pe cauţiune. Prin urmare, nu vi se va solicita să plătiţi pentru elbiberarea pe cauţiune, însă va trebui să vă întoarceţi la secţie pentru interogatoriu ori de câte ori este nevoie.

Dacă sunteţi acuzat, iar poliţia are motive să creadă că există riscul ca să comiteţi o altă infracţiune, să nu vă înfăţişaţi în instanţă, să intimidaţi alţi martori ori să obstrucţionaţi cursul justiţiei, atunci vi se poate impune o cauţiune condiţionată. Aceasta înseamnă că libertatea vă va fi restricţionată într-un fel sau altul. Spre exemplu, vi se poate impune o interdicţie, în cazul în care infracţiunea de care sunteţi acuzat a fost comisă pe timp de noapte.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imigranţii primesc SMS-uri de la Home Office. Li se cere să părăsească Marea Britanie

Încă o școală MY Romania în Brent