in

Intrarea în UK, reguli generale aplicabileÎn cadrul acestui articol, vom face câteva referiri cu privire la ceea ce trebuie să ştiţi înainte de a intra sau a ieşi din UK, la efectuarea controlului de frontieră.

Astfel, există reguli cu privire la bunurile pe care le puteţi aduce în UK fără a plăti VAT sau bunuri a căror circulaţie în UK este interzisă sau restricţionată de normele legislative în materie. Aceste reguli se aplică inclusiv cetăţenilor britanici care se întorc din străinătate.

Există pedepse aspre pentru “smuggling” (adică introducerea ilegală a bunurilor în UK) aşa că vă recomandăm să:

– nu intruduceţi bunuri în UK pentru altcineva;

– nu introduceţi bunuri care sunt fac parte din categoria celor interzise de lege;

– dacă conduceţi, asiguraţi-vă că ceilalţi pasageri care călătoresc cu dvs. nu deţin bunuri ilegale sau restricţionate deoarece, în caz contrar, maşina v-ar putea fi reţinută în vederea confiscării;

– dacă aveţi dubii în legătură cu legalitatea transportării anumitor bunuri, aveţi posibilitatea să vă adresaţi ofiţerului de serviciu;

– nu aduceţi animale în UK; animalele pot purta agenţi foarte periculoşi pentru sănătatea oamenilor şi trebuie să faceţi demersurile necesare pentru a vă asigura că îndepliniţi condiţiile necesare pentru un astfel de transport.

Produsele interzise (arme, droguri, muniţie, etc) nu pot fi aduse în UK sub nicio formă; cele restricţionate (alcool, ţigări, anumite cadouri) pot fi transportate îintr-o anumită limită sau dacă sunt obţinute în prealabil documentele legale prevăzute în acest sens.

Există reguli stricte cu privire la produsele din carne, mâncare sau plantele care pot fi introduse în UK. Prezentările online, aeroporturile, pliantele, biletele de avion vă oferă acces la aceste informaţii pe care vă recomandăm să nu le evitaţi.

Cele mai multe porturi şi aeroporturi în UK au trei canale:

– canalul roşu pentru pasagerii care au bunuri de declarat, transportă bunuri comerciale sau nu sunt siguri dacă trebie sau nu să declare bunurile pe care le deţin;

– canalul verde este pentru cetăţenii din afara Uniunii Europene care nu au bunuri de declarat, interzise sau restricţionate;

– canalul albastru este pentru cetăţenii din Uniunea Europeană care nu au în posesie bunuri de declarat, interzise sau restricţionate.

Anumite categorii de cetăţeni pot solicita returnarea contravalorii VAT-ului plătit la achiziţionarea anumitor produse. Aceste demersuri se pot efectua inclusiv la birourile speciale din cadrul aeroporturilor.

Av. Mihaela Pădure


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alexandra Dăriescu a deschis stagiunea 2012-2013 a seriei „Concertelor Enescu” la ICR Londra

Chef Loredan vă recomandă Loch Duart Scottish Salmon