in

Lumea artistică românească se află în doliu. A murit actorul Radu Beligan

Actorul Radu Beligan s-a stins din viaţă miercuri, 20 iulie, la Spitalul Elias din Capitală, în urma unui stop cardio-respirator, scrie Adevărul. Actorul era internat în unitatea sanitară din 15 iulie. Potrivit directorului medical al Spitalului Elias, doctorul Dana Safta, Radu Beligan a murit miercuri, în jurul orei 13.00, în urma unui stop cardio-respirator.

Maestrul Beligan s-a internat la Spitalul Elias pe data de 15 iulie, fiind într-o stare de degradare biologică avansată, în contextul vârstei înaintate. Pe parcursul internării a beneficiat de monitorizare strictă şi de controlul funcţiei vitale. A murit astăzi (miercuri, 20 iulie – n.r.), în jurul orei 13.00, în urma unui stop cardio-respirator”, a declarat pentru Adevărul, doctorul Dana Safta.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, în localitatea Galbeni (Filipeşti), Bacău, şi a fost un actor român, cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. Pe linie maternă este grec de origine, pe linie paternă, fiind urmaş al unuia dintre fraţii lui Ion Creangă. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004. În data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucureşti.

Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

A fost unul dintre discipolii actriţei Lucia Sturdza Bulandra şi al scriitorului Eugen Ionescu.

 

Beligan a fost în perioada 1969 – 1989 membru al Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Român (PCR), precum şi deputat al Marii Adunări Naţionale (MAN) între anii 1961 – 1975.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exemplul Marii Britanii ar putea fi urmat și de alte state. Cetățenii mai multor țări din UE vor referendumuri

Cioloș, îngrijorat pentru votul românilor din diaspora: „Nu putem organiza secții de votare”