in

Marea Britanie își actualizează legislația cu privire la divorț. Ce înseamnă divorțul „fără culpă” și cum poate fi acordat

Marea Britanie își actualizează legislația cu privire la divorț. Ce înseamnă divorțul fără culpă și cum poate fi acordat

Noua legislație din Marea Britanie extinde temeiurile de divorț, astfel că adulterul, părăsirea domiciliului și comportamentul nerezonabil nu vor mai fi necesare drept motive.

Cuplurile pot depune o cerere comună de divorț

Ca urmare a primei modificări, procedura de divorț nu trebuie să fie inițiată de o singura parte, iar cuplul poate face o cerere comună.

Chiar dacă aceasta poate părea o schimbare minoră, susținătorii noii legi sunt de părere ca elimină un dezechilibru inerent care duce către încercarea de separare pe cale amiabila.

Perioada minimă de 20 de săptămâni

Este o cerință legală care impune o perioadă de pana la 20 de săptămâni între o cerere inițială și emiterea unei hotărâri temporare de divorț și încă șase săptămâni până la emiterea celei finale. Astfel că ar fi nevoie de cel puțin șase luni ca un divorț să fie finalizat, spre deosebire de 3-4 luni cat dura procedura până acum.

Divorțul „fără vină/culpă”

O modalitate suplimentară de a dovedi desfacerea unei casatorii a fost adăugată la lista actuală. În acest moment, tot ceea ce este necesar este o declarație legală din partea unuia dintre parteneri care să ateste că mariajul s-a rupt iremediabil. Aceasta declarație reprezintă o dovadă concludentă și nu poate fi contestată.

Înlăturarea capacitații de a contesta un divorț

Pentru a obține un divorț în conformitate cu legislația anterioară, o persoană trebuia să invoce comportamentul partenerului sau o perioada de separare ca motiv. Acest lucru putea fi contestat de soț, prevenind astfel un divorț. Cu toate acestea, capacitatea de a contesta un divorț va fi eliminată, în temeiul legii divorțului fără culpă.

În loc de șase săptămâni și o zi, noua perioadă de timp de la depunerea declarației va fi de 20 de săptămâni, iar fiecare parte va avea suficient timp pentru a conveni asupra unor aranjamente practice de separare.

Divorțul în UK: condiții, proceduri și variante

La expirarea a 20 de săptămâni, instanțele de judecată pronunță o ordonanță condiționată. Ordinele condiționate înlocuiesc termenul „Decree Nisi”.

După ce ordinul este emis condiționat, mai există o perioadă de 6 săptămâni înainte de emiterea ordinului definitiv, care încetează căsătoria sau parteneriatul civil. Se înlocuiește astfel termenul Decree Absolut.

Sursa: Forest & Co Solicitors

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

elena udrea la închisoare

Elena Udrea se întoarce la închisoare. ICCJ i-a respins contestația

atacuri nucleare

UE se pregătește pentru atacuri nucleare și chimice