in

O trupă românească i-a cucerit pe britanici la Beattle Week Festival de la Liverpool

O formație românească a făcut senzație la Beattle Week Festival (22 – 29 august), un festival cu tradiție în Liverpool, dedicat trupei Beatles, performanța lor fiind catalogată de organizatori ca fiind “fabuloasă”.Liverpool band este o trupă tânără formată în decembrie 2010 la București. Dan Mușetescu, liderul grupului, ne-a mărturisit cum s-a născut acest concept: “Dintr-o revoltă personală. Ascultând zilnic în mașina posturile de radio care difuzează muzică mai veche, am constatat că trupa Beatles este foarte puțin difuzată. M-am întrebat cum se poate ca această fabrică de hituri, care a revoluționat muzica pop-rock și a încântat multe generații, să ajungă să dețină atât de puțin spațiu în play-list-urile posturilor de radio?

Așadar, m-am apucat să scriu orchestrații pentru câteva piese. Am realizat și demo-uri pentru ele și le-am dat câtorva prieteni să le asculte. Încurajat de către aceștia, am început să caut oameni pentru trupă. Și așa am ajuns la cei patru colegi (Theo, Sebi, Adi și Sabin), care s-au dovedit a fi dispuși să se implice în realizarea proiectului”. Drumul spre Marea Britanie a fost destul de anevoios, formația fiind inițial respinsă pe motiv că în festival pot participa doar 60 de trupe iar înscrierile s-au terminat deja. Liderul formației nu s-a mulțumit cu un astfel de răspuns și le-a trimis un demo, ulterior fiind contactați de organizatori care i-au invitat să participe.

Liverpool Band a susținut nouă recitaluri în șase zile, iar diferența dintre ei și celelalte 60 de trupe participante a fost sound-ul. “Toate celelalte formații au încercat să redea fidel muzica Beatles. Noi am reorchestrat toate piesele, am venit cu ceva nou și am reușit să ne impunem și să primim felicitări atât de la organizatori, cât și de la publicul larg. Am fost trupa numarul unu din festival”, ne-a spus Mușetescu.


Formația se va întoarce în România, joi, dar nu cu mâna goală. Ei au fost invitați să participe la alte trei festivaluri: în Brazilia, Finlanda și Norvegia și au fost contactați să realizeze câteva promouri pentru posturi de radio din Berlin.

Anca Pandele

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Decizia CCR a fost citită în Parlament

Marea Britanie, una din destinațiile preferate de români pentru un loc de muncă în străinătate