in

Soprana Laura Nicorescu cântă la Londra, la St Martin-in-the-Fields și St James’s Piccadilly

Soprana Laura Nicorescu, o stea în plină ascensiune a operei internaționale, va concerta luni, 3 octombrie, la Londra în cadrul “Seriei românești” de la St Martin-in-the-Fields, popularul auditoriu din inima Londrei.

Două zile mai târziu, în 5 octombrie, tânăra solistă va oferi un al doilea recital, tot pe una dintre scenele foarte frecventate din centrul capitalei britanice, și tot cu acompaniamentul pianistului Florian Podgoreanu, în Biserica St James’s de pe Bulevardul Piccadilly.

Laura Nicorescu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la clasa Mariei Slătinaru Nistor, continuându-și studiile muzicale la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Printre primele apariții scenice ale sopranei se numără rolul din opera “Der Graf von Luxemburg”, dar și roluri în importante premiere mondiale, precum “Das Gespensterhaus de Reinhard Febel” și “L’ultimo Tango di Madame Ivonne”.

În 2007, a interpretat rolul lui Taumännchen în “Hänsel și Gretel”, în regia lui Philipp Harnoncourt. În prezent, este stabilită în Austria, unde studiază sub îndrumarea prof. Veronica Dunne.

Florian Podgoreanu a început studiul pianului la vârsta de șapte ani, la școala de Muzică din Ploiești, continuând apoi la Liceul “George Enescu” din București, sub îndrumarea profesoarei Ileana Busuioc. Din anul 2013, s-a stabilit în Salzburg, unde studiază la Universitatea Mozarteum. Pianistul a susținut recitaluri în România, Austria, Elveția, Germania și Italia.

Luni, 3 octombrie: 1 pm – St Martin-in-the-Fields, Trafalgar Square Londra;

Miercuri, 5 octombrie: 1.10 pm – St James’s Church Piccadilly, St James Piccadilly, 197 Piccadilly, Londra

Intrarea liberăCITITI MAI MULT:

„L’Om DAdA” de de Gigi Căciuleanu, un spectacol plin de energie şi umor, la Sadler’s Wells

Opera „Oedip”, de George Enescu, în premieră în Marea Britanie

Pianista Alexandra Dăriescu revine pe scena Royal Albert Hall, alături de Royal Philharmonic Orchestra

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un câine epileptic din Marea Britanie va juca într-un film alături de Anthony Hopkins

Video – Irlanda de Nord. Româncă alungată cu pietre: „Tu nu ești fată, ești imigrant. Nu ne plac ROMÂNII!”