in

Standul României de la London Book Fair luat cu asalt de public

Două evenimente literare organizate în cadrul London Book Fair au atras, pe 15 aprilie, un public numeros la standul României din complexul expoziţional Earls Court.Acestea au reunit câţiva dintre scriitorii britanici cei mai cunoscuţi şi mai influenţi ce au ales România ca temă sau sunt apropiaţi biografic de România, precum şi mai mulţi autori români ale căror cărţi au apărut de curând la edituri din Marea Britanie, informează ICR Londra.

Primul eveniment, dezbaterea ‘România ca topos literar’, i-a avut ca participanţi pe Paul Bailey – prozator şi eseist, Alan Brownjohn – poet, romancier şi publicist, Tessa Dunlop – scriitoare şi jurnalistă, George Szirtes – poet, traducător şi editor.

Invitaţii au început prin a-şi evoca experienţele româneşti, au descris relaţia specială pe care o au cu ţara noastră, pentru ca după aceea să discute despre modul în care spaţiul românesc este prezent în operele britanicilor.

Al doilea eveniment le-a fost dedicat autorilor români publicaţi recent în Marea Britanie: prozatoarea şi poeta Carmen Bugan, cu volumul autobiografic, ‘Burying the Typewriter’, aflat pe lista nominalizărilor de anul acesta la George Orwell Prize, prozatoarea Cecilia Ştefănescu, cu Sun Alley, romanul Intrarea Soarelui tradus în engleză de Alexandra Coliban şi Andreea Höffer.

Au luat parte, de asemenea, editorii Susan Curtis-Kojakovic, de la Istros Books, editura unde a apărut Sun Alley al Ceciliei Ştefănescu, Ramona Mitrică, de la Profusion Publishers, care publică o serie de proză noir românească, şi Miranda Spicer, de la Plymouth University Press. Editura universitară a tipărit în ultimii ani, în condiţii grafice deosebite, o serie de proză şi poezie sprijinită financiar de ICR, din care a apărut de curând al doisprezecelea titlu, volumul Small Changes in Attitude, de Răzvan Petrescu.
Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României, Ion Jinga şi a fost moderat de către scriitorul Mike Phillips OBE. În încheiere, prozatorii au fost invitaţi să citească fragmente din cărţile lansate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Interzis accesul est-europenilor”

Guvernul României va fi reprezentat de Varujan Vosganian la funeraliile baronesei Thatcher