in

Sub semnul lui William Shakespeare: „Salonul anual al artiștilor români din Marea Britanie”

„Salonul anual al artiștilor români din Marea Britanie”, unul dintre programele permanente ale ICR Londra, se redeschide ca în fiecare an la începutul toamnei, de această dată sub semnul lui William Shakespeare, la 400 de ani de la moartea marelui dramaturg și poet.

Lucrările, semnate de Anna Ravliuc, Emanuela Marcu, Catinca Mălaimare, Marina Debattista, Daiana Stănescu și Diana Buzoianu, propun un mix destul de eclectic de tehnici și suporturi, de la pictură și desen până la ilustrație și video.

Anna Ravliuc a absolvit Școala de Pictură din Cernăuți și Colegiul de Arte Frumoase din Chișinău. Artist în plină maturitate, a expus în galerii din România și străinătate, precum Artifact și InterArt, ambele din New York, Plus Art din București și Royal College of Art din Londra. Mai multe informații aici.

Emanuela Marcu a urmat pictura la Universitatea Națională de Arte din București, studii completate cu un master la Saint Martins College of Arts and Design din Londra. Lucrările sale au fost prezentate la Galeria V22 din Londra, Centrul Cultural Român din Londra și Galeria Artis din București. Mai multe informații aici.

Catinca Mălaimare a absolvit Liceul „Nicolae Tonitza” din București și studiază, în prezent, la University for the Creative Arts din Farnham. Lucrarea sa video „Jocul copilului cu umbrele” a fost inclusă în expoziția „Care e viitorul artei?”, deschisă la Tate Modern anul acesta. Mai multe informații aici.

Maria Debattista a studiat la Union College din New York, sub îndrumarea profesorilor Lloyd McNeil (desen) și Sandy Wiemer (grafică). A contribuit cu ilustrații la ediția românească a cărții The Hunting of the Shark, publicată de Imperial College London în 2012. În prezent, lucrează la un catalog cu ilustrații dedicate centenarului DADA.

Daiana Stănescu a studiat la Camberwell College of Arts din Londra, pe care l-a absolvit în 1999. Un an mai târziu, a obținut titlul de master la Royal College of Art din Londra. Este profesoară de arte la Liceiul Beal din Londra. Lucrările sale au fost prezentate în expoziții de grup, printre care ‘Water Sartorial Contemporary Art’ de la Londra, ‘Books, Butchers and Lips’ de la Pittsburgh și Artist’s Book Fair din Londra. Mai multe informații aici.

Diana Buzoianu se exprimă prin diferite tehnici de expresie – pictură, fotografie și media. Lucrările sale au fost prezentate în mai multe galerii din România și Marea Britanie.Data: Joi, 22 septembrie, 7pm. Intrarea este liberă, dar sunteţi rugaţi să vă rezervaţi biletul pe Eventbrite

Expoziţia este deschisă până pe 26 octombrie 2016.

Institutul Cultural Român: 1 Belgrave Square, Londra, SW1X8PH

CITITI MAI MULT:

Doi artiști români expun la Saatchi Gallery, în cadrul Târgului de Artă START

VIDEO: Doi pictori români au creat o instalaţie artistică dedicată lui Nigel Farage, ca răspuns adus unei politici toxice anti-imigrație

VIDEO: Filmul românesc #Selfie69, selectat la Festivalul de film de la Montréal

Premieră britanică: „Lumea e a mea” la Festivalul de Film East End din Londra

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ceaiul Matcha: Elixirul străvechi, care poate vindeca o mulţime de boli

Campioni la „contrabanda” cu oameni. Românii, în topul european al călăuzelor de refugiați