Menu
in

Teatrul Național din Iași, pe al doilea loc în topul celor mai frumoase teatre din lume realizat de BBC

Al doilea teatru ca frumusețe din lume, potrivit unui top realizat de televiziunea britanică BBC este Teatrul Național din Iași.

Lângă teatrul „Vasile Alecsandri″, pe primul loc, se afla celebrul Bristol Hippodrome din Marea Britanie. Urmează Teatro La Fenice din Veneția și Palais Gariner din Paris.

Naționalul din Iași a fost proiectat de doi arhitecți vienezi, acum mai bine de 100 de ani. La începuturi a funcționat sub conducerea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu, primind în 1956 numele poetului Vasile Alecsandri, potrivit ProTV.

În căutarea celor mai frumoase teatre, cei de la BBC s-au îndrăgostit pe loc de frumoasa clădire din Iași și au inclus-o într-un top realizat cu ocazia „Zilei mondiale a teatrului”.

În topul BBC, Teatrul Național din Iași figurează alături de instituții culturale din Paris, Londra, San Francisco, Veneția, Bristol și Vicenza.

Monumentul a cărui frumusețe stă în minunatele detalii arhitecturale este deschis nu doar pe timpul spectacolelor, ci și în restul zilelor, pentru ca oricine să îl poată vizita și să se poată bucura de el.

„Toți ieșenii se mândresc cu clădirea Teatrului Național. Ne-a bucurat că a fost selectat ca una dintre clădirile teatrale care te lasă masca. Vin grupuri turistice nu numai din țară, ci și din străinătate”, a declarat Daniel Busuioc, director artistic Teatrul Național Iași.

Teatrul din Iași poate fi vizitat de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 17:00.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version