Menu
in

Vrei să muncești în străinătate? Ce trebuie să faci ca să nu cazi victima escrocilor

„Suntem îngrijorați de numărul mare de români care plecă la muncă în străinătate și care sunt înșelați cu promisiuni de angajare nereale”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

 

„Atragem atenția că acceptarea unor oferte de muncă prin intermediul unor persoane fizice sau fără a verifica cu deosebită atenție clauzele contractului de mediere este riscantă. Pe paginile de internet ale inspectoratelor teritoriale de muncă sunt publicate listele agenților de ocupare aflați în evidență, iar pe website-ul Inspecției Muncii am publicat o serie de informații privitoare la munca în străinătate, avertismente și ghiduri pentru adaptarea și integrarea în țara gazdă”, a adăugat Bratu.

Persoanele fizice nu au dreptul să exercite activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate. Inspecția Muncii le recomandă românilor să verifice înregistrarea la inspectoratul teritorial de muncă a agentului de plasare.

Dacă tarifele de mediere sunt încasate de la angajatorii străini, agenţii de o cupare a forţei de muncă nu pot pretinde plata acestor servicii şi de la solicitanţii de locuri de muncă.

Contractele de mediere trebuie să conţină, printre altele, elementele principale privind denumirea angajatorului din străinătate /țara pentru care se face medierea în vederea angajării; tariful de mediere, durata contractului şi modul de soluţionare a eventualelor litigii.

 

Mai multe informații găsiți AICI.

Se caută îngrijitori de bătrâni în Marea Britanie

Cât ar trebui să muncească o persoană de 40 de ani. Vezi ce spun experții

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version