in

Dileme pentru bogaţi în timpul pandemiei: să gătească şi să facă singuri curat sau să se izoleze cu menajera şi bucătarul?

Unii dintre oamenii bogați au păstrat pe perioada pandemiei menajerele și bucătarii care lucrează pentru ei, alții au ales să gătească și să se ocupe ei de treburile casei.
Peter Mahler, șeful unei agenții de plasare de personal pentru proprietățile foarte scumpe din New York, este obișnuit să rezolve cele mai neobișnuite cereri ale clienților săi extrem de bogați. Dar acum se confruntă cu unele noi.

Într-o duminică a fost sunat de un client, directorul unei companii financiare din New York, în legătură cu aspiratorul: nu știa cum să schimbe sacul de gunoi. Și unde găsește unul nou în ditamai apartamentul lui din Manhattan, lângă Central Park. A trimis și poze cu aspiratorul, ca să poată primi instrucțiuni.
Asta se întâmplă de când a început pandemia, povestește Peter Mahler pentru Wall Street Journal.

Cei obișnuiți să aibă în permanență menajere, bucătari, bone, grădinari au trebuit să ia o decizie: pe perioada pandemiei se izolează la domiciliu cu tot cu personal sau îi lasă să plece și se îngrijesc singuri de ale casei.

Unii fac treburi pe care nu le-au făcut de zeci de ani

Cei care au rămas singuri urmează acum o curbă a învățării. „Unii din ei fac treburi pe care nu le-au făcut de zeci de ani”, spune Peter Mahler.
Cam 40% din clienții săi s-au izolat alături de 2-3 angajați, cărora le-au oferit și o mărire temporară de salariu, de circa 30%, ca să rămână să aibă grijă de casă.

De asemenea, unele familii de bogați au rămas acasă în marile orașe, în timp ce alții au plecat să se izoleze la casele lor de vacanță din Connecticut sau Palm Beach.

Interviuri pe Zoom

Au fost cazuri în care angajații au refuzat să-și urmeze „stăpânii” la casele de vacanță, situație în care proprietarii au trebuit să caute personal în zona unde au casa de vacanță, să intervieveze candidați pe Zoom și să-i țină două săptămâni în carantină, înainte de a-i primi la muncă în casă, povestește David Youdovin, care deține o companie de plasare a forței de muncă.


În cele mai multe cazuri, clienții continuă să-și plătească angajații chiar dacă aceștia nu mai lucrează în această perioadă.

“Luăm cina împreună, bem un cocktail și jucăm cărți”

Printre cei care ţi-au păstrat angajații pe perioada carantinei se numără și Martha Stewart, mogul media, care a intrat în izolare alături de șofer, menajeră și grădinar, la casa ei din Bedford, la nord de New York. „În fiecare seară luăm cina împreună, bem un cocktail și jucăm cărți”, a spus Martha.

Martha Stewart


Miliardarul Jeff Greene, cu afaceri în domeniul imobiliar, s-a izolat împreună cu soția și cei trei copii la casa lor din Palm Beach, Florida.

El îi lasă pe bucătar și menajeră să vină și să plece de acasă, dar le cere să poarte echipament de protecție și să mențină distanță față de membrii familiei. De asemenea, angajaţii folosesc o singură intrare și trebuie să stea doar în bucătărie când are treabă.
„Nu că n-am fi în stare să gătim singuri, dar este cu noi de ceva vreme și încercăm să nu ne debarasăm de oameni atunci când nu avem nevoie de ei”, a spus Jeff Greene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Încă 616 decese în Marea Britanie cauzate de coronavirus. Guvernul vrea să mențină cifra totală a morților sub 20.000

Boris Johnson terapie intensivă

Boris Johnson este nerăbdător să se întoarcă la muncă, pentru a învinge pandemia