Industria modei se reprofilează: confecționează măști de protecție

Pandemia de coronavirus loveşte fără milă şi în industria modei. Cu magazinele închise, defilările de modă anulate și lanțurile de aprovizionare la nivel mondial întrerupte, o mare parte dintre casele de modă se reorientează pe producția de măști sanitare și echipamente de protecție, relatează CNN.

În SUA, unde oficialii din domeniul sănătății au avertizat că stocurile de echipamente medicale sunt insuficiente, în ciuda creșterii producției, unii angajați din spitale au fost nevoiți să refolosească măștile sanitare sau chiar să și le facă singuri.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, cel mai grav lovit de pandemie, a făcut un apel pe Twitter, la companii, cerându-le să fie „creative” pentru a furniza echipamentele vitale de care au nevoie angajații din domeniul sănătății.

Christian Siriano, primul care a răspuns

Unul dintre primii care au răspuns a fost creatorul show-ului TV „Project Runway”, Christian Siriano. „Dacă Andrew Cuomo spune că avem nevoie de măști, echipa mea va ajuta la realizarea unora”, a spus el.

După doar câteva zile, designerul a postat un videoclip în care arăta că producția de măști este deja în curs.

Industria modei se reprofilează

Designerul Prabal Gurung, care are sediul la New York, s-a oferit de asemenea să ajute. Și designerul Brandon Maxwell, care a îmbrăcat vedete ca Lady Gaga și Michelle Obama, a anunțat că redirecționează resurse către producția de halate pentru lucrătorii medicali.

De asemenea, brandul de îmbrăcăminte de lux Karla Colletto și-a pus la dispoziție fabrica din Virginia, iar Los Angeles Apparel (un brand fondat de Dov Charney de la American Apparel) a anunțat că 450 de angajaț vor produce măști sanitare. Și producătorul de șorțuri și îmbrăcăminte pentru bucătărie Hedley & Bennett, de exemplu, produce acum măști cu ajutorul donațiilor.

Exemplul american este urmat și în Europa

Cele mai multe oferte au apărut însă în Europa. Unele dintre cele mai mari banduri de modă din lume au început să producă echipamente de protecție. Printre acestea sunt și giganți H&M și Inditex, compania-mamă a Zara.

Conglomeratul francez de lux Kering a anunțat că două dintre mărcile sale, Balenciaga și Yves Saint Laurent, se pregătesc să fabrice măști pentru protecția împotriva coronavirusului. De asemenea, grupul s-a angajat să achiziționeze 3 milioane de măști din China pentru sistemul de sănătate francez, în timp ce cel mai mare brand al său, Gucci, încearcă să producă și să doneze 1,1 milioane de măști și 55.000 de salopete medicale autorităților din Italia, țara cel mai grav lovită de coronavirus din Europa.

Rivalul său principal, LVMH, care deține mărcile Louis Vuitton și Christian Dior, printre altele, a anunțat că va aduce 40 de milioane de măști sanitare provenite din China în următoarele patru săptămâni.

Designerii români s-au reprofilat și ei

În Italia, unde nevoia de echipamente sanitare este acută, industria modei s-a mobilizat, Prada a anunțând că a început producția a 80.000 de salopete medicale și 110.000 de măști, la cererea autorităților din Toscana.

Nu doar mărcile cunoscute se implică în producția de echipamente sanitare. Firma textilă Miroglio Group, care lucrează de la fabricarea materialelor textile până la confecționarea de îmbrăcăminte de-a gata, și-a reluat recent producția în regiunea Piemont și a livrat recent un prim lot de 10.000 de măști „igienice” lavabile, din bumbac și elastan, pe care le furnizează serviciilor de urgență, ONG-urilor și jurnaliștilor.

Şi în România, mai mulți designeri s-ar reprofilat în această perioadă și s-au implicat activ în lupta împotriva coronavirusului confecționând măști de protecție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schema de împrumuturi pentru afacerile din UK

Schema de împrumuturi pentru afacerile din UK afectate de pandemia Coronavirus

Coronavirus: Marea Britanie va pune la dispoziție kituri prin care să vă testați acasă în doar 15 minute