in

A renunțat la slujbă ca să trăiască din furat. Pretindea că strânge fonduri pentru o organizație caritabilă

O româncă în vârstă de 20 de ani a renunțat la o slujbă despre care spunea că este „prea grea” și a trecut la infracțiuni pentru a obține bani,

Maria Spirache, din România, alături de verișoara sa, Elisabeta Stan, pretindea că este reprezentant al unei organizații caritabile și strânge bani pentru copii defavorizați.

De fapt, distrăgeau atenția oamenilor care, în acest timp, erau deposedați de bani și de bunuri.

În acest fel, cele două au furat bani, bijuterii și alte obiecte de valoare, scrie Metro.Spirache a furat astfel 220 de lire sterline de la un bărbat cu dizabilități, într-un centru comercial. Acesta a vrut să doneze o monedă de o liră sterlină, însă și-a dat seama mai târziu că fusese victima unui furt.

Alte victime au fost deposedate de Spirache de telefoanele mobile, în Zona Market Street din Manchester. O femeie de 88 de ani își aștepta soțul într-o bancă aglomerată, atunci când Spirache i-a furat ceasul de la încheietura mâinii.

Unui student din China, care se afla la o sucursală bancară ca să depună în numerar £ 8.600 pentru taxele de cazare și de școlarizare, i s-au furat 2.000 de lire sterline, în timp ce Maria Spirache i-a cerut să semneze un formular fals de strângere de fonduri.

Studentul a declarat: „Mă străduiesc cu greu să țin două locuri de muncă pentru a putea să-mi finanțez studiile, iar acești bani erau tot ce aveam pentru a-mi plăti studiile. Mi-au trebuit luni întregi ca să strâng banii aceștia și a trebuit să lucrez mult pentru ei”.

Un bărbat de 70 de ani se afla la un bancomat de unde retrăgea bani, atunci când Spirache i-a pus în față un document, chipurile pentru caritate, timp în care l-a lăsat mai sărac cu 200 de lire sterline. O altă persoană, care suferă de demență, în vârstă de 60 de ani, a fost vizată în timp ce retrăgea 300 de lire sterline de la un bancomat.

Persoana respectivă donase 10 lire, timp în care i s-au furat 200 de lire sterline.

Spirache a declarat instanței că avea o slujbă în Marea Britanie, dar a renunțat la ea și s-a îndreptat către activități infracționale pentru a obține bani pentru nepotul ei care locuiește în România. Avocatul femeii a spus că, de fapt, verișoara sa era capul operațiunii, descriindu-și clienta ca fiind o victimă inocentă și influențabilă.

Cu toate acestea, judecătorul a decis ca Spirache să execute doi ani și jumătate de închisoare pentru zece fapte de furt, două de tentativă de furt și una de tentativă de furt din magazine.

Votul din Parlamentul britanic pe acordul Brexit, amânat încă o dată

Irlanda: Vlogerul Strugurel Lingurar șochează din nou. Oamenii opriți pe stradă au rămas uimiți de gestul său