in

Anglia. Asistentă medicală din România, suspendată din cauză că nu știa engleza

O asistentă medicală din România angajată NHS la South Warwickshire Foundation Trust a fost suspendată după ce s-a constatat că nu înțelegea limba engleză și administra medicamente fără să știe despre ce este vorba.

Roxana Păduraru a fost angajată ca asistentă medicală în decembrie 2016 și a urmat un plan pentru a-și îmbunătăți aptitudinile. Ea era supravegheată de asistente medicale experimentate în orice moment și nu avea voie să administreze medicamente, se arată în Stratford Observer.

La două luni după ce a început să urmeze planul, românca administra medicamente sub supraveghere când asistenta care o îndruma a fost nevoită să ajute un pacient aflat într-o altă cameră.

Ea a instruit-o pe Roxana Păduraru să aștepte, dar când asistenta s-a întors, a descoperit că unui pacient i se administraseră două analgezice de codamol și două comprimate “Depakote” – folosite pentru a trata epilepsia – încuiate în cabinetul pacientului.

Asistenta a recunoscut că a luat cheile de la căruciorul de medicamente și le-a administrat, în ciuda faptului că nu știa ce însemna cantitatea de dozaj din tabelul medicamentelor pacientului și folosea culorile în locul denumirilor pentru a descrie medicamentele.

Cea care o asista a spus într-o declarație „nu știa că tabletele roz erau Depakote. Ar fi putut fi ceva”.

Un comitet al Consiliului Asistentelor și Moașelor Medicale a fost informat că asistenta medicală română a recunoscut că nu înțelegea descrierea medicamentelor și de aceea era supravegheată.

Totodată, pacienții au spus că femeia nu știa limba engleză, iar colegii săi erau îngrijorați de faptul că asistenta spunea că înțelegea, dar nu erau siguri că de asta.

Trustul îi oferise lecții suplimentare de limbă engleză și a supus-o unui test pe care nu a reușit să îl treacă în trei luni.

În martie 2017, asistenta a fost suspendată în așteptarea unei investigații, din cauza lipsei de cunoștințe și a riscului pe care îl reprezenta pentru siguranța pacientului din cauza lipsei de competențe clinice.

Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat: „Testul de limba engleză arată clar că nu are competență în limba engleză, ceea ce are impact asupra capacității sale de a practica meseria în condiții de siguranță.”

Vrei să fii asistentă medicală în UK? Va trebui să treci un nou test

VIDEO – Un ieșean stabilit în Londra vrea să adune poveștile românilor din diaspora. „Să ne cunoaștem dincolo de clișee”

Caz șocant în Anglia. Asistentă româncă, terorizată de vecini. Locuința spartă, mașinile vandalizate