in

Anglia, român condamnat la închisoare pentru un kebab, i-a rupt falca unui bărbat care încercase să i-l fure

Un român stabilit în Anglia și condamnat în urma unei bătăi pentru un kebab a fost găsit la o fermă de porci din Danemarca și extrădat în Marea Britanie pentru ispășirea pedeapsei.

Eugen Laurențiu Rus are 30 de ani și locuia în orașul englez Tewkesbury. În aprilie 2019 el a fost găsit vinovat și condamnat pentru că i-a rupt mandibula unui alt bărbat.

Rus se afla la Domino’s Pizza din Cheltenham în ianuarie 2019. Și-a lăsat kebabul pe tejghea și a ieșit să cheme un taxi. Un alt bărbat, Robert Gruszkiewicz, i-a luat kebabul și a plecat. Rus, după el, urlând: „Mi-ai luat mâncarea!”. Și s-a iscat scandalul. În timpul îmbrâncelii, românul i-a tras un pumn celuilalt și i-a rupt falca. Victima s-a dus abia a doua zi la spital și i s-au pus șuruburi de metal. După intervenția medicală, Gruszkiewicz a anunțat Poliția care l-a arestat pe român.

Românul a pledat vinovat și urma să-și afle pedeapsa pe 16 aprilie 2019. Nu s-a mai dus la instanță, ignorând astfel condițiile cauțiunii, ci a fugit în România.

Pe 8 decembrie 2019, Rus a fost depistat lucrând într-o fermă din Danemarca și 12 zile mai târziu era extrădat în Marea Britanie pentru că pe numele său fusese emis un mandat internațional de arestare. Judecătorul care l-a condamnat s-a arătat deranjat mai mult de faptul că Rus a ignorat cauțiunea și a fugit din țară, conform BBC.

Pe de altă parte, magistratul a declarat că atacul a fost unul ridicol și că românul nu a intenționat să-l rănească atât de grav pe cel care-i luase kebabul. Avocatul românului a explicat judecătorilor că clientul său era băut, dar a fost vorba despre o singură lovitură și nu un atac dezlănțuit.

„A plecat sperând ca totul să fie uitat. Și-a învățat lecția”, a pledat avocatul. Eugen Laurențiu Rus a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe o perioadă de un an. El trebuie să presteze 180 de ore de muncă în folosul comunității și să achite victimei daune de 1.000 de lire sterline.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Cine n-are bătrâni, să-i angajeze. Economia Marii Britanii va fi susținută de 282.000 de lucrători de peste 65 de ani

La Spitalul Judeţean Constanţa plouă cu pisici