in

Atac xenofob asupra unor români din Irlanda de NordO femeie română a declarat pentru Belfast Telegraph că trăiește cu frică după un atac asupra casei familiei sale din Ballymena, Irlanda de Nord.

Bianca Moldovan a spus că un grup de bărbați a aruncat cu vopsea în casa unde locuiesc tatăl, mama și fratele său, pe Moat Road, în zona Harryville.

Acesta este doar unul din trei atacuri cercetate de poliție drept „hate crime” (infracțiuni de ură cu privire la rasă sau naționalitate), scrie Belfast Telegraph.

Bianca Moldovan locuiește în altă zona a orașului, dar a spus că atacul a fost înfricoșător.

Unii cetățeni străini din zonă au instalat camere de supraveghere la casele lor în urma unor atacuri anterioare, se mai arată în publicația citată.

Poliția a spus că incidentele au avut loc ieri, 26 iulie, în jurul orei 12.40 și le-a descris ca fiind dezgustătoare.

„Trei bărbați au fost observați în zonă în acel moment și poliția face toate eforturile pentru a-i identifica”, a declarat un purtător de cuvânt al instituției.

„Lucrăm strâns cu comunitatea locală și sunt convins că acest tip de comportament nu este acceptat”, a continuat acesta. Martorii sunt rugați să sune la 101 dacă au orice fel de informație cu privire la incident.

Belfast. Patru românce exploatate sexual de o grupare PARAMILITARĂ nord-irlandeză

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea deveni istorie în România. Ministerul Transporturilor se pregătește să le interzică

Britanică de 66 de ani înșelată cu jumătate de milion de lire sterline de un gigolo român. Mihalea: „A fost o relație plină de iubire”