in

Atacuri rasiste în Irlanda de Nord. Familii de români și letoni, alungate din case de bătăuși

Două familii, una de români și alta de letoni, au fost forțate să își părăsească locuințele de bătăuși care nu au fost încă prinși.

Românii și letonii au fost bătuți, după ce ușile caselor lor au fost culcate la pământ, iar geamurile au fost sparte. Bătăușii i-au amenințat să părăsească zona Moyraverty din Craigavon, scrie armaghi.com.

Potrivit unui resident, care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea, sâmbătă, 23 iunie, au avut loc trei incidente separate.

Primul s-a întâmplat la ora 2 noaptea, urmat de alt atac, la ora 9 dimineața și de un al treilea ce a avut loc după două ore.

Familia letonă se mutase în zonă de numai două luni și a fost forțată să plece. O familie de români, aflată în vecinătate, a fost, de asemenea, ținta unor atacuri. Geamurile casei au fost sparte, iar oamenilor li s-a spus să părăsească zona.

Poliția investighează incidentele, însă ancheta este îngreunată de faptul că mulți oameni refuză să coopereze cu autoritățile de teama represaliilor.

Cei care au informații cu privire la aceste incidente este rugat să sune la poliție, la numărul de telefon 101 și să citeze numerele de ordine 166 și 522 din 23 iunie 2018.

De asemenea, oamenii pot suna anonim la fundația Crimestoppers, la numărul 0800 555 111.

Manchester. Elev român bătut în drum spre casă de o gașcă de adolescenți britanici. Tatăl acestuia acuză: „ANIMALE RASISTE!”

Românii disperați își vând organele ca să scape de sărăcie. „Am nevoie urgent de bani și vreau să-mi vând un rinichi ”

„Killer-ul” din Târgoviște și-a vândut prietena unor proxeneți care o exploatau în Marea Britanie. Va fi extrădat din Spania