in

Au omorât în bătaie un român fără adăpost: „Am crezut că e amuzant”

Trei tineri din Tovil, Maidstone, sunt acuzați că l-au omorât, pe 6 mai, pe românul Răzvan Sârbu (foto), de 21 de ani. Acesta a fost bătut cu sălbăticie și părăsit într-o pădure de la marginea orașului Tovil.

Alex Macdonald, 19 ani, Charlie White, 19 ani, și Jimmy Buckley, de 20 de ani, sunt judecați de Curtea Coroanei din Maidstone, scrie Kent Online.

Procurorul Philip Bennetts a declarat că Sârbu dormea într-un cort, în apropierea unei zone rezidențiale din Tovil.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Trupul lui a fost descoperit pe 7 mai, la ora 7 dimineața de un câine. Cortul său era tăiat, dar bunurile erau la locul lor, a spus procurorul.

Cauza morții s-a stabilit a fi traumele grave ale ale capului și a trunchiului. Au existat fracturi craniene multiple, fracturi multiple ale oaselor și alte leziuni, inclusiv coaste rupte.

Potrivit unui neuropatolog, Sârbu nu a trăit mai mult de 30 de minute după ce a fost bătut.

Rose Tucker, fosta prietenă a unuia dintre acuzați, Charlie White, a declarat că i-a auzit pe cei trei vorbind despre ce făcuseră.

White, care atunci avea 18 ani, l-a întrebat pe Macdonald: „L-ai ucis sau nu?” Macdonald a răspuns: „Ei bine, l-am omorât, nu-i așa?” „De ce l-ai lovit în față?”, a mai întrebat White. „Pentru că am crezut că e amuzant”, a răspuns prietenul său.

De asemenea, cei trei acuzați au fost observați pe o cameră de supraveghere, la aproximativ 400 de metri de cortul lui Sârbu, pe 6 mai, la ora 23.15. Polițiștii au recuperat și o haină purtată de Macdonald pe care se afla sângele românului, dar și ADN-ul suspectului.

Rose Tucker a mai spus că și-a întrebat prietenul, pe Charlie White, dacă l-a ucis pe român. Acesta i-a spus că nu, dar l-a lovit de șase-șapte ori, dar nu în față sau în cap.

Apoi, White i-a scris vărului său: „Alex a bătut cineva cu o bucată de lemn. Trebuie să plec din Tovil”.

Când a fost arestat, Buckley a dat o declarație pregătită dinainte: „Am dificultăți de învățare și nevoi speciale. Nu sunt vinovat de uciderea lui Răzvan Sârbu”. Acesta a negat că ar fi fost de față și a spus că a auzit de crimă la televizor.

White a dat o declarație în care a spus că, în noaptea în cauză, intenționa să fure o mașină de tuns iarba dintr-o grădină din Bockingford Road. A luat cu el un satâr pentru carne, pentru că intenționa să vândă mașina și avusese în trecut probleme cu cumpărătorul.

„Mă îndreptam spre grădină”, ​​a spus acesta. „Am auzit strigând din spatele meu. Am văzut un bărbat care vorbea o limbă străină și care avea în mână ceva ce credeam că e o macetă (dar cred acum că era o bucată de lemn). M-a amenințat . Când m-a văzut a venit la mine. L-am lovit cu obiectul de două sau trei ori ca să mă protejez”.

Tinerii acuzați că l-au omorât cu bestialitate pe românul Răzvan Sârbu au ajuns în fața instanței. Nu recunosc nimic!

 

Vești bune pentru românii din Glasgow

Plymouth: Șofer român de taxi, găsit vinovat de agresiune sexuală. A întrebat-o pe o tânără despre sânii ei