in

Bătut, legat și lăsat să moară. Român găsit vinovat pentru uciderea unui profesor irlandez în Galway
Un bărbat de 24 de ani a fost găsit vinovat de uciderea unui profesor irlandez, în urmă cu șapte ani, în localitatea Galaway din Irlanda.

Potrivit extra.ie, John Kenny (foto), în vârstă de 56 de ani, a fost bătut, legat și lăsat să moară singur, pe podeaua toaletei pentru femei din pubul său, la 25 septembrie 2011.Trupul profesorului a fost descoperit de soția sa, Kathleen și de fiica lor, Gillian, în pubul din Oughterard, Galway.

Marian Lingurar jr., în vârstă de 24 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea profesorului Kenny, precum și de două acuzații de intrare prin efracție.

Lingurar, principalul suspect al cazului, a fugit și s-a ascuns de justiție vreme de 7 ani, fiind arestat în districtul Cork, din Irlanda, în luna mai 2018.

În timpul procesului, Lingurar a negat orice implicare în acest caz de jaf urmat de crimă. El a susținut că John Kenny era prietenul său și că îi dăduse un loc de muncă ca un portar. A spus că a fost trist să audă că a fost ucis.

El a mai declarat că nu îi știa pe cei implicați și a susținut că era acasă în pat atunci când alte persoane au mers la Oughterard și l-au agresat pe dl Kenny, l-au jefuit, i-au legat mâinile la spate și l-au lăsat să moară pe podeaua toaletei.

Procurorul a declarat în instanță că John Kenny păstrase pubul familiei după ce se despărțise de soția sa, Kathleen, în anii 1990, și s-a mutat să trăiască acolo.

El a spus că profesorul era foarte respectat la Presentation College, Athenry, unde a predat mai mulți ani și că deschidea localul doar la sfârșit de săptămână.

Un bărbat numit Florin Fitzpatrick și tatăl lui Lingurar junior, Marian Lingurar, lucrau în pub în weekenduri.

Fitzpatrick și Marian Lingurar au fost închiși anterior, dar statul își retrăsese acuzațiile de omucidere împotriva acestora.

Procurorul a spus că Lingurar jr., care avea vârsta de 16 ani în 2011, lucra ca paznic în bar, în noaptea în care a murit Kenny.

După ce a câștigat încrederea lui Kenny, a complotat cu alții pentru a da o spargere la pub, după ce se închidea, în noaptea de 25 septembrie.

El a spus că Lingurar jr. a ajuns la Galway împreună cu tatăl său, după ce a terminat de lucru împreună cu barmanul, Florin Fitzpatrick, la ora 01.30, dar apoi s-a întors la Oughterard, la ora 2.20 și a rămas acolo timp de 40 de minute.

Lingurar jr. s-a întors înapoi la Oughterard la primele ore ale dimineții pentru a-l jefui pe angajatorul său.

Un localnic a găsit telefonul lui John Kenny lângă pub, la ora 17:00, a doua zi după crimă, și a reușit să o contacteze pe fata profesorului, care a mers imediat cu mama sa, speriate, la local, unde au găsit ușa din față deschisă.

Au spus că au strigat după bărbat, dar nimeni nu a răspuns. Apoi au ieșit pe stradă și i-au cerut unui localnic să intre în bar cu ele.

Acesta a spus în proces că a observat că un scaun fusese pus sub clanța ușii de toaletă a femeilor, împiedicând ca aceasta să fie deschidă din interior.

A luat scaunul și acolo a găsit cadavrul lui John Kenny, întins pe podea.

Lingurar jr. a fost reținut în custodie și va apărea din nou în fața Tribunalului Penal din Galway pe 8 mai, pentru a-și afla sentința.

Peste 5.000 de companii britanice au investit în România, după Brexit vor veni și mai multe, promite ministrul britanic de Externe

Regina Elisabeta II, evacuată din Londra în cazul unor proteste violente generate de un Brexit fără acord