in

Belfast. Inscripție rasistă într-o zonă în care locuiesc româniUn grafitti cu tentă rasistă a apărut pe un zid într-o zonă în care trăiesc români, în East Belfast, scrie Belfast Live.

Proprietarul locuinței din Grove Street, vopsite de rasiști, spune că ținta a fost greșită, însă românii care trăiesc în apropiere ar putea să fie jigniți de acele cuvinte. Pe zidul casei sale cineva a scris cu un spray cu vopsea: „Roma Scum” (Romi nenorociți).

„Suntem în 2018 – de ce se întâmplă așa ceva?”, s-a întrebat acesta.

„Este rușinos și șocant, s-a întâmplat noaptea trecută”, a continuat el. „Sunt români în zona, sunt sigur că se simt ofensați. Casa mea a fost aleasă greșit”, a mai spus proprietarul locuinței afecatate.

„Vreau doar să îi fac pe oameni conștienți de ceea ce se întâmplă și de abuzul rasist de aici”, a încheiat acesta.

Bărbatul a mai spus că a văzut cele scrise atunci când a venit poliția la ușa sa. Polițiștii tratează incidental ca infracțiune motivată de ură rasială.

Un purtător de cuvânt a spus: „În timpul patrulării din această dimineață, duminică, 29 iulie, poliția a descoperit un graffiti pe o casă din zona Grove Street din East Belfast. Cerem oricărei persoane care are informații despre acest incident să contacteze Poliția din Strandtown la numărul de urgență 101, citând referința 497 29/07/18.”

Este al doilea incident de acest fel care vizează comunitatea de români din Irlanda de Nord din ultima săptămână.

Atac xenofob asupra unor români din Irlanda de Nord

Ambasadorul României la Londra: „Putin devine un model acceptabil pentru o parte din europeni”

Fermele britanice sunt în impas din cauza lipsei forței de muncă. Brexitul i-a îndepărtat pe sezonierii români