in

Belfast, Irlanda de Nord. S-au trezit cu ușa casei în flăcări. „Am fost vizați pentru că suntem români”

O familie de români din estul Belfastului s-a trezit cu ușa casei în flăcări, după ce persoane neidentificate încă au turnat combustibil pe ea și i-au dat foc.

Potrivit Belfast Telegraph, în momentul incendiului, în casă se aflau Florentina Lăcătuș, de 26 de ani, soțul ei, Alin, 24 de ani, și copiii Adrian Florin și Lăcrămioara de 6, respectiv 4 ani.

Incidentul s-a petrecut după miezul nopții, când cineva a turnat lichid inflamabil în cutia poștală și apoi a aprins-o. În scurt timp flăcările au cuprins toată ușa.

„Eram la etaj și cineva, nu știu cine, a pus foc la ușă”, a declarat Florentina Lăcătuș, prin intermediul unei rude, Ana-Maria Lăcătuș.Cei din casă au reușit să stingă focul cu apă, înainte de sosirea autorităților. Femeia crede că le-a fost vizată casa din cauză că sunt cetățeni români.

Ana-Maria Lăcătuș locuiește în Belfast din septembrie 2017 și spune că și casa ei a fost atacată, în urmă cu o lună.

Poliția condamnă incidentul și face apel la orice persoană are informații să se adreseze organelor de anchetă.

„A fost un act nesăbuit, asupra unei case unde o familie are dreptul să se simtă în siguranță”, a declarat sergentul detectiv Sam McCallum.

„Puteam să ne confruntăm cu ceva mult mai serios. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, totuși familia a fost foarte speriată”, a mai spus acesta.

Detectivul a spus că ancheta este într-o fază incipientă, dar incidentul a fost tratat ca o incendiere motivată rasial.

„Infracțiunea de ură, sub toate formele sale, este total inacceptabilă”, a adăugat McCallum.

Oricine a asistat la atac sau are informații despre incident poate contacta Crimestoppers, anonim, la numărul 0800 555 111 sau poate telefona la numărul de urgență 101 citând numărul de referință 6.

Belfast. Inscripție rasistă într-o zonă în care locuiesc români

Brexit fără acord. Ministrul Imigrației: „Cetățenii UE care vin după martie 2019 nu mai au drept de muncă”

VIDEO – Un copil român a ridicat în picioare audiența din Camera Comunelor. Victor Ciunca, aplaudat cu frenezie