in

Cazul uciderii românului Răzvan Sîrbu. Acuzatul: „Ne-am apărat, nu a fost un atac”

Un tânăr de 19 ani acuzat că a participat, alături de alte două persoane, la uciderea românului Răzvan Sîrbu (foto), de 21 de ani, neagă faptele, cu toate că a recunoscut că înainte de crimă luase cocaină și a declarat că motivul atacului nu a fost faptul că „nu îi plac străinii”.

Alex Macdonald a negat că el și co-inculpații Charlie White și Jimmy Buckley au intenționat în mod deliberat să-l jefuiască pe Razvan Sîrbu, un român fără adăpost care locuia într-un cort, într-o pădure de lângă Maidstone, Kent, pe 7 mai a.c.

Buckley, în vârstă de 20 de ani, a fost considerat incapabil din punct de vedere medical pentru a răspunde acuzațiilor.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Macdonald, din Regency Place, Maidstone, a declarat că el și ceilalți doi inculpați au ieșit în acea zi, cu intenția de a fura, dar nu știau despre cortul lui Sîrbu.

El a declarat instanței că luase cocaină înainte, dar asta nu l-a făcut violent și că nu l-a lovit pe pe român cu o bucată de lemn „cât de tare a putut”.

Întrebat de procuror dacă și-a dat seama că omul era rănit, Macdonald a răspuns că da, deoarece victima se ținea cu mâna de partea lovită.

De asemenea, el a negat că motivul atacului a fost că „nu îi plac străinii”. Macdonald a mai spus că ei nu au făcut decât „să se apere”, nu să atace.

El a mai afirmat că l-a lovit pe Sîrbu după ce prietenul lui, White, l-a lovit pe acesta cu un satâr și a adăugat că nu l-a văzut pe Buckley să fi folosit o armă.

Englezul acuzat a mai avut acuzații de violență, jaf, lovire, amenințare cu înjunghierea și două atacuri asupra unor ofițeri de poliție.

Procesul se reia după 2 ianuarie.

Tinerii acuzați că l-au omorât cu bestialitate pe românul Răzvan Sârbu au ajuns în fața instanței. Nu recunosc nimic!

Au omorât în bătaie un român fără adăpost: „Am crezut că e amuzant”

ZRW web 15-21 decembrie

Românii au dreptul să rămână în Irlanda chiar dacă nu mai au de muncă. Decizia CEJ este valabilă în toate țările UE