in

Ce le-a transmis judecătorul britanic unor infractori români: „ România este o țară cu o istorie …”

Românii Claudiu Stanciu și Florin Marcu au fost condamnați de Curtea Magistraturii din Telford pentru rolul lor în pătrunderea prin efracția și furtul dintr-un magazin Currys din Meole Brace, Shrewsbury, pe 10 septembrie.

Stanciu, 26 de ani și Marcu, 28 de ani, care locuiau la Birmingham la momentul infracțiunii, au fost condamnați la doi ani de închisoare.

Potrivit Shropshire Star, judecătorul a acceptat faptul că perechea nu era „creierul din spatele operațiunii”și că ei au jucat doar un rol în jaful unei benzi formate din șapte bărbați.

Potriit procurorului, infractorii au făcut o gaură mare într-un zid de cărămidă prin care au intrat direct în magazin.Bunurile furate, în valoare de 41.562 de lire sterline, au fost încărcate în saci de gunoi și puse în mașina infractorilor.

Apărătorul lui Stanciu a spus că acesta primea 250 de lire sterline pentru rolul său în comiterea infracțiunilor. „El nu a realizat amploarea situației în care se afla, doar a fost întrebat dacă vrea ceva de lucru”, a declarat avocatul.

Are șase copii în Birmingham și a venit în Marea Britanie în 2006”, i-a găsit acesta alte scuze lui Stanciu.

Cu toate acestea, judecătorul a declarat că ambii bărbați au comis infracțiuni similare în trecut, în Europa, motiv pentru care vor primi pedepse cu executare.

„Marea majoritate a celor care vin aici, vin la muncă. De fiecare dată când cineva ca voi vine din România aici și comite o infracțiune ca a voastră este alimentat rasismul. România este o țară cu o istorie plină de mândrie și o țară de unde mii de oameni vin aici să lucreze corect. V-ați dezamăgit conaționalii, v-ați dezamăgit țara și familiile și trebuie să vă gândiți la asta în închisoare”, le-a transmis judecătorul Jim Tindal celor doi.

Român de 19 ani, înarmat cu un pistol și o rangă în Cheltenham. Lăsat în libertate de judecător

Condiție inedită impusă unor hoți români. Vezi ce le-a cerut să facă judecătorul britanic

Român ucis cu bâtele de baseball la ieșirea dintr-un club românesc din Ilford

Brexit. Prepectiva lipsei unui acord, tot mai aproape. Michael Barnier, ultimatum pentru Marea Britanie