in

Condamnat pentru crimă în Italia, se ascundea de șase ani în Marea Britanie. Arestat cu ajutorul Facebook

Un criminal român condamnat a fugit de justiția din Italia și a reușit să se ascundă vreme de șase ani în Marea Britanie fără să fie deranjat de nimeni. Poliția italiană l-a reperat cu ajutorul Facebook și a cerut arestarea sa.

Valentin Jianu fusese condamnat la 14 ani de închisoare, în 2010, după ce, alături de alți membri ai unei bande de răufăcători, a omorât un om în bătaie. Jianu a fugit din Italia în timp ce aștepta verdictul instanței.

În 2011, Jianu a intrat în Marea Britanie cu autocarul, pe la Dover, culmea, folosind propriul pașaport.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Criminalul a închiriat o casă în Wembley, nordul Londrei, și-a adus și familia, și trăia fără să fie deranjat. Ba chiar avea și loc de muncă, scrie Daily Mail.

Poliția italiană l-a reperat, însă, pe Facebook și a anunțat Poliția Metropolitană, care l-a și arestat.

Potrivit sursei citate, Jianu lucrase la un hotel și la o spălătorie auto, a altor români, și se lăuda pe Facebook cu viața bună pe care o duce în Londra.

Poliția din Asti, un orășel de lângă Torino, l-a urmărit pe Facebook și a văzut fotografiile de familie pe rețeaua de socializare. Mai mult, Jianu publicase pe Youtube un videoclip făcut cu ocazia zilei lui de naștere, iar polițiștii au identificat mai multe magazine locale și au reușit să își dea seama în ce zonă petrecea românul.

Soția lui Valentin Jianu, Mihaela, a declarat pentru The Sun: „Și-a folosit propriul pașaport pentru intra în țară. Nu a mințit în legătură cu cine este. Știm că a fost condamnat la 15 ani, dar nu a făcut nimic”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne (Home Office) a declarat că nu își poate explica cum a intrat Jianu în țară în condițiile în care ofițerii de la Dover controlează în proporție de 100% actele celor care intră în Marea Britanie.

Poliţia britanică, în alertă maximă! Un criminal periculos a evadat dintr-o închisoare din Derbyshire

A cerut despăgubiri enorme. Un criminal român se va îmbogăți cu ajutorul statului britanic

Un criminal din Constanța se ascundea în Marea Britanie. A fost extrădat

O româncă de 30 de ani, dispărută de o lună din Liverpool

Aveți mașină diesel? Trebuie să citiți asta! Guvernul May le-a pus gând rău autoturismelor pe motorină