in

Conducea cu permisul suspendat și fără asigurare. „Nu știam că îmi trebuie așa ceva”

Un român trimis în judecată din cauză că a condus cu permisul suspendat și fără să fie asigurat i-a spus judecătorului că nu știa că nu poate conduce în felul acesta în Marea Britanie.

Constantin Murtaza, de 21 de ani, a fost prins de poliție la volanul unui autoturism în timp ce avea permisul suspendat pentru șase luni din cauza acumulării a 12 puncte de panalizare și fără asigurare auto.

El a negat, initial, acuzațiile care i s-au adus, însă a revenit asupra hotărârii în timpul audierii, scrie Worcester News.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Judecătorul l-a avertizat că ar putea ajunge la închisoare, spunând că faptul că nu cunoașteți legea nu este suficient.

Procurorul a declarat că Murtaza conducea mașina în Worcester, când a fost oprit de polițiști, la ora 16:45, pe 1 aprilie.

Judecătorul i-a explicat inculpatului că atunci când conduce fără a avea asigurare și există un accident, o vătămare sau un deces, victima nu va primi bani.

„Am putea avea o situație în care principalul susținător de familie este rănit sau ucis, lăsând copii în urmă”, a spus judecătorul.„

„Dacă aveți asigurare, ei vor primi bani”.

El a adăugat că, dacă oamenii refuză să respecte legea, „va exista anarhie și sistemul se va prăbuși”.

Judecătorul i-a dat alte șase puncta de penalizare, ceea ce înseamnă că a depășit limta pentru a doua oară și astfel a primit o interdicție de 12 luni.

De asemenea, românul a fost obligat să plătească 495 de lire sterline cheltuieli de judecată, iar în cazul în care se va mai urca la volan, va fi dus la închisoare.

Staffordshire. Șofer român cu permis de conducere fals și fără asigurare. Oprit pentru că vorbea la telefon

Boris Johnson: „UE este inamicul”. Negociatorul Barnier: „Nu ne lăsăm impresionați de jocurile Marii Britanii”

INCREDIBIL! Legătura dintre referendumul pentru Brexit, Rusia și otrăvirea spionului rus Skripal