in

Contrabandă cu oameni în Marea Britanie. A ascuns cinci vietnamezi printre sacii cu îmbrăcăminteUn contrabandist român care a ascuns cinci adolescenți vietnamezi într-un cort ridicat în spatele mașinii sale a fost închis timp de 4 ani și 3 luni.

Claudiu Pricope, de naționalitate română, a fost oprit de ofițerii de la Frontieră la controlul intern al Regatului Unit la Tunelul de sub Canalul Mânecii din Coquelles, Franța, pe 4 noiembrie. Când a fost întrebat ce transporta, Pricope a răspuns vag, spunând că are îmbrăcăminte în mașină, dar despre care nu știa de unde era, unde o ducea sau pentru cine era.

Nemulțumiți de răspunsurile sale, ofițerii au supus autovehiculul la o examinare ulterioară.

„Mașina părea să fie plină cu saci de îmbrăcăminte, totuși atunci când ofițerii au deschis o ușă laterală din spate și au început să scoată sacii, au găsit un cort de 2 persoane, ridicat în golul lăsat de scaunele pasagerilor din spate. În interiorul cortului erau înghesuite cinci persoane”, a declarat Paul Morgan, directorul Poliției de Frontieră pentru Sud Est și Europa.

„Temperatura din interiorul cortului era ridicată. Toți cei cinci adolescenți sufereau, dar traficanții de persoane nu se îngrijesc prea mult de condițiile în care transportă încărcăturile lor umane, adesea punându-le în pericol viața acestora”, a mai spus Morgan.

Cetățenii vietnamezi, doi bărbați și trei femei, au fost trimiși la Poliția Franceză de Frontieră, iar Pricope, în vârstă de 29 de ani, fără adresă fixă în Marea Britanie, a fost arestat. Ancheta a fost transmisă ofițerilor de urmărire penală și de investigație financiară în domeniul imigrației, iar Pricope a fost ulterior acuzat de asistență dată imigrației ilegale în Marea Britanie.

Românul a pledat vinovat ieri (4 decembrie) la Curtea din Canterbury și a fost condamnat imediat.

Șofer român, traficant de albanezi. Ce metodă găsise pentru a-i trece clandestin în Marea Britanie

Drapelul național al României, înălțat în Brent

Marea Britanie. Doi bărbați plănuiau asasinarea premierului Theresa May