in

Coșmarul unei românce sclavă sexuală în UK, subiect de film la BBC

Povestea unei românce răpită de pe o stradă din Londra și dusă în Irlanda de Nord, unde a fost obligată să devină sclavă sexuală, a devenit subiectul unui film realizat de BBC News.

Filmul a apărut în contextul în care traficul de ființe umane a atins cote ridicate în Marea Britanie.

Ana, personajul principal, este jucată de Anca Dumitra. Fata a fost răpită de pe o stradă din Londra și încă din primele 10 minute, spectatorii se confruntă cu o realitate brutală: răpitorii o forțează să primească primul client.

După aceea, este violată de șeful proxeneților, însă imaginile sunt prezentate doar parțial pe ecran.După ce a fost răpită, i s-au confiscat telefonul mobil și pașaportul și a fost avertizată că dacă încearcă să scape, mama sa din România va fi ucisă.

După aceea, a fost vândută unei grupări care a obligat-o să se prostitueze. Coșmarul ei a ținut 10 luni. Înainte să fie salvată, ea a fost abuzată și violată în repetate rânduri, fiind obligată să lucreze în mai multe bordeluri.

Într-una dintre scene, un grup de femei din care face parte și Ana se află într-o un loc public, înconjurate de familii care își văd de viața de zi cu zi, ignorând complet starea de sănătate a acestora.

Cred că Ana va spune: cum de oamenii n-au observat? Murdare, pline de vânătăi, slabe. Încercați să observați și nu vă fie teamă să puneți întrebări”, a spus scenarista Gwyneth Hughes.

Povestea Anei este prima pate dintr-o serie numită „De ce sclavie?”, ce descrie sclavia în epoca modernă.

Producătorul executiv Alex Crooke a explicat că speră ca „povestea Anei să dea o voce tuturor femeilor care au trecut prin această experiență și care sunt adesea invizibile.”

Anca Dumitra a mărturisit că i-a fost foarte dificil să joace rolul Anei, din cauză că este vorba despre o poveste reală.

„M-am întâlnit cu ea și am ascultat multe ore de interviuri. Detaliile au rămas cu mine. De exemplu, a fost afectată de comentariile critice postate pe un site de servicii sexuale, de bărbați furioși. Se întreba dacă ei nu observă că e înfometată și disperată. I s-a întâmplat cuiva ca mine, ca oricare dintre noi. Asta e ideea principală, că e o poveste de viață reală”, a declarat Anca Dumitra pentru BBC News.

Cei care au văzut filmul au fost șocați de chinurile prin care a trecut românca răpită.

Am văzut cinci minute din «Cum să faci bani» și nu cred că pot să mă uit mai departe. E îngrozitor. Traficanții de persoane ar trebui să își petreacă tot restul vieții după gratii. Scursuri”, a scris cineva pe Twitter.

„Este dificil de privit, dar foarte important”, a scris o altă persoană.

Irlanda de Nord. Numărul victimelor traficului sexual se dublează. Românii, cazuri relevante

Româncă de 14 ani dispărută din Leeds. Nu a mai fost văzută de duminică

O femeie din Bârlad a dus un tânăr cu handicap la cerșit, în Anglia. Expulzată în Marea Britanie pentru a fi judecată