in

Cum vor britanicii să protejeze NHS de imigraţia în masă

Peste 130,000 de studenţi străini ce studiază în UK şi imigranţi cu situaţie materială bună vor fi nevoiţi să încheie asigurări de sănătate pe perioada şederii în UK.

Noile reguli au ca scop asigurarea britanicilor că sistemul de sănătate generos şi sistemul de beneficii nu vor atrage imigranţi în Marea Britanie.

Ministrul imigraţiei, Mark Harper, susţine ce există deja tratate europene care clarifică faptul că studenţii europeni nu ar trebui să constituie o povară pentru sistemul de sănătate britanic. Cu toate acestea, în momentul de faţă mii de studenţi europeni au acces nelimitat la NHS.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

În plus, cetăţenii europeni care locuiesc în UK şi sunt suficient de înstăriţi pentru a nu solicita ajutor social şi asistenţă medicală gratuită ar trebui, în opinia autorităţilor, să aibă asigurare medicală. „Avem un sistem de sănătate naţional, nu internaţional”, a declarat ministrul imigraţiei.

Vestea bună este că imigranţii din Uniunea Eurooeana care lucrează legal în UK şi plătesc taxe vor avea în continuare dreptul să beneficieze de sistemul de sănătate NHS.

Sistemul de ajutor social va fi şi acela subiectul unor schimbări care să descurajeze imigranţii să se mute în UK şi să trăiască doar din ajutor social.

Planul de represiune este parte a unei mişcări complexe prin care se încearcă descurajarea românilor şi bulgarilor să se îndrepte către Marea Britanie odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii de la sfârşitul acestui an.

Gigi Becali riscă 11 ani de închisoare: “E strigător la cer!”

Noul test pentru obţinerea cetăţeniei britanice pune accent pe istorie, cultură şi umor